25-10-2022

Predavanje “Trening o bezbjednosti u saobraćaju” sjutra u Akademiji znanja

“Glovo Montenegro” i “ALFA centar” pod pod pokroviteljstvom Akademije znanja sjutra u 12 sati u amfiteatru D8 organizovaće predavanje na temu “Trening o bezbjednosti u saobraćaju”.


Foto: Akademija znanja

Jelena Raković iz kompanije Glovo kazala je da se trening organizuje u sklopu projekta "Obećanje dostavljačima".


Raković, Foto: Akademija znanja

"Glovo, kao društveno odgovorna kompanija, koja stavlja bezbjednost dostavljača i drugih učesnika u saobraćaju na prvo mjesto, i kao neko ko je svjestan svih rizika koje nosi svakodnevno učestvovanje u saobraćaju, teži ka tome da dostavljačima pruži najkvalitetniju edukaciju i podigne svijest o važnosti odgovornog ponašanja u saobraćaju, kako bismo doprinijeli njihovoj bezbjednosti. Do sada smo organizovali dva treninga o bezbjednosti u Podgorici, a ovo je prvi put da ovu vrstu treninga organizujemo u Budvi. Zahvaljujemo Akademiji znanja na podršci koju su nam pružili prilikom organizovanja treninga, kao i Alfa centru i MUP-u", navela je Raković.

Projekt asistentkinja u ALFA Centru, Sara Đoković istakla je da se radionica organizuje zbog povećanog broja saobraćajnih nezgoda na crnogorskim putevima i alarmantnog rasta broja tragicnog stradalih lica u saobraćaju.

Kako je navela, zajedno sa dostavljačima, kao redovnim učesnicima u saobraćaju razgovaraće se o bezbjednosti vozača i motociklista na našim putevima.


Đoković, Foto: Akademija znanja

"Ovom prilikom, upoznaćemo ih sa najčešćim prekršajima i rizičnim situacijama u saobraćaju i na koji način ih mogu izbjeći. Takođe, učesnici radionice će biti u prilici da probaju “pijane naočare” koje simuliraju uticaje alkohola na ljudski organizam i pokazuju različite nivoe alkoholisanosti. Edukaciju vidimo kao ključni element u kreiranju odgovornog ponašanja budućih vozača. Nivo bezbjednosti saobraćaja može se održati postojećim represivnim mjerama, ali se bolji rezultati u postizanju opšteg nivoa bezbjednosti postižu isključivo angažovanjem cjelokupnog društva i to je nešto za šta se ALFA Centar zalaže od početka bavljenja ovom temom", istakla je Đoković.

Izvršna direktorica Akademije znanja Valentina Dabović kaže da se Akademija sa velikom odgovornošću odnosi prema svim aktivnostima koje su usmjerene na zdravlje i bezbjednost građana.


Dabović, Foto: Akademija znanja

"Svjedoci smo gotovo svakodnevnih nezgoda i nesreća u saobraćaju i to, nerijetko, ne greškom povrijeđenih ili stradalih.
Kao vozač, znam da je teže ispraviti tuđu grešku u saobraćaju nego sopstvenu, i zato je jako važno da budemo svjesni svih opasnosti i fokusirani isključivo na vožnju, a ne na bilo šta drugo što odvlači pažnju - što baš i nije slika koju vidimo na drumovima", poručila je Dabović.