29-04-2021

Predsjednik Carević nagradio bokserske reprezentativce iz Budve

Povodom srebrne medalje koju je na Svjetskom prvenstvu za mlade u Poljskoj osvojio bokser Petar Liješević, predsjednik Opštine Budva Marko Carević upriličio je prijem za vicešampiona planete, kao i reprezentativku Ninu Radenović. On je Liješevića i Radenović novčano nagradio, a takav znak pažnje uručen je i Bojani Gojković koja danas nije bila u mogućnosti da prisustvuje sastanku u kabinetu predsjednika.


Budvani na smotri najboljih, Foto: Facebook/BK Budva

Carević je ugostio i prvog čovjeka Bokserskog saveza Aleksandra Klemenka, trenera crnogorske selekcije Nikolu Ružića i predsjednika BK Budva Davora Dokića.

Prirediti prijem za članove reprezentacije, saveza i kluba iz našeg grada, kako je predsjednik naglasio, velika je čast. Carević je kazao da raduje kada se dugogodišnji trud vrati na ovakav način.

"Bokserski klub "Budva" je primjer kako treba da se radi. Svaki posao kad radite stručno on daje rezultate. Ovo je dostignuće koje nismo očekivali, uspjeh svjetskog ranga koji je više i od zlatne medalje za našu državu", istakao je on.


Prijem u kabinetu predsjednika, Foto: portal RTV Budva/M.S.

Poručio je da na boksere iz Budve svi treba da se ugledaju.

"Oni su ponos našeg grada. Svi momci i djevojke kao i sportski radnici zaslužuju najveća priznanja ne samo od nas, nego i od ministarstava i Vlade Crne Gore. Naša omladina je jako talentovana i ko minimalno uloži i pokaže malo profesionalizma, strategije i vizije rezultati se ostvare. Nadamo se da ćemo u narednom periodu imati još šampiona iz našeg grada i iz Crne Gore", rekao je Carević.

Vicešampion planete, Petar Liješević zahvalio se predsjedniku na prijemu i nagradi.

"Osjećaj je prelijep jer sam uspio da ostvarim rezultat na ovako velikom takmičenju. Možda je mogla biti i najsjajnija medalja, da su sudije tako vidjele meč. Htio bih da se zahvalim predsjedniku Opštine Marku Careviću jer je uvijek tu i podržava Bokserski klub "Budva" ", sumirao je utiske.


Petar na postolju, Foto: RTCG

Liješević je na šampionatu odboksovao pet mečeva ostvarivši četiri pobjede i jedan poraz. Rezultate su pratile i kontroverze. Nakon uložene žalbe u polufinalu, sudije su preinačile odluku u korist crnogorskog sportiste. Sporan je bio i finalni okršaj nakon kojeg je konačan epilog i stav arbitara ponovo izazvao određenu dozu sumnje.

Zadovoljovstvo povodom znaka pažnje lokalne samouprave izrazila je i reprezentativka Nina Radenović.

"Prezadovoljna sam svojim nastupom. Izmjerili smo se sa najboljim bokserima svijeta i sad znamo kakav kvalitet imamo i na čemu treba da radimo. Vratili smo se sa srebrnom medaljom i zasjali na najvećem takmičenju. Pri samom gledanju mečeva može da se izvuče veliko znanje, a mi smo imali priliku da se družimo sa najuspješnijima i ovo je veliko iskustvo", rekla je ona.

Budvanski bokseri posljednjih godina ostvaruju vrhunske rezultate na međunarodnom nivou. Najprije se, 2017. godine, zlatnom medaljom na juniorskom šamopionatu Evrope u ruskoj Anapi okitila Bojana Gojović. Taj uspjeh ponovila je godinu dana kasnije u istom uzrastu na prvenstvu koje je održano u gradu Galac u Rumuniji.

Gojković i Liješević osvojili su zlatne medalje i u konkurenciji mladih, i to u svom gradu na Evropskom prvenstvu u novembru 2020. godine.

Svjetsko srebro Liješevića korak je dalje u izvanrednoj sportskoj priči koja je započeta prije deset godina, na radost svih iskrenih i istinskih ljubitelja plemenite vještine.

Lokalna samouprava nastaviće da podržava boksere. Ukoliko finansija situacija bude povoljna, naredno ulaganje u ekspanziju ovog sporta mogla bi biti izgradnja Akademije boksa u Budvi.


M.S.