08-04-2022

Predsjednik Opštine Budva Marko Carević govorio je na otvaranju 2. Međunarodnog sajma u Banja Luci

Drugi Međunarodni sajam turizma "Banjaluka 2022.", pod pokroviteljstvom grada Banjaluka i Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske održava se od 8. do 10. aprila ove godine u tržnom centru Delta planet.



Saopštenje prenosimo integralno:

Dragi prijatelji, poštovane kolege, predstavnici medija, uvaženi turistički poslenici,

Veliko mi je zadovoljstvo i čast da vas pozdravim u ime Opštine Budva i predstavim crnogorsko primorje koje je jako atraktivno i nudi mnogo. Kroz našu prošlost prolazili smo kroz mnogo teških situacija, kakva je i ova sada ali to ne znači da nismo spremni za turističku sezonu. Budva je danas turistička top destinacija ne samo na Jadranu, već i na Mediteranu i nadam se da će i naša ponuda kada je riječ o cijenama biti pristupačna za turiste sa ovih prostora.

Ono što nas jako veže za Republiku Srpsku, Srbiju i kompletnu regiju, je želja da spajamo pokidane veze. U tom smislu jako je važno uspostavljanje avionske veze Banje Luke i Tivta što je za nas jako važno ne samo iz turističke perspektive.

Naša želja je da svako ko dođe u Budvu i na crnogorsko primorje se osjeća kao svoj na svome. Mi smo jedan narod koji ima istu kulturu i tradiciju i to treba dobro da znate, da ste u Budvi rado viđeni i da se iz nje zadovoljni idete i da joj se ponovo vraćate. I ja kada dođem u Banja Luku osjećam se kao svoj na svome. U tom pravcu treba u narednom periodu zajedno da radimo, jer smo zajedno jači i zajedno možemo mnogo da ponudimo ne samo regionu nego čitavom svijetu.

Okrenuti jedni ka drugima, uz dobru saradnju u međusobnu podršku, ubijeđen sam da koračamo putem zajedničkog uspjeha.

Još jednom vas pozdravljam, i očekujemo Vas! Vidimo se brzo u Budvi!!

Predsjednik Opštine Budva
Marko Carević