10-06-2019

Predsjednik Opštine Budva Marko Carević priredio prijem bokserke Bojane Gojković VIDEO

Predsjednik Opštine Budva Marko Carević priredio je danas 10. juna prijem dvostruke juniorske bokserske prvakinje Evrope, Bojane Gojković, koja je odbranila titulu u rumunskom Galatiju.

Predsjednik Opštine Budva Marko Carević priredio prijem bokserke Bojane Gojković VIDEO | Radio Televizija Budva

Ovom prilikom, predsjednik Carević je rekao da je ovo jedan u nizu rezultata koji su postigli članovi Bokserskog kluba “Budva” na čelu sa njihovim trenerom Nikolom Ružićem.

Posebno se zahvalio Bojani Gojković na postignutim rezultatima i odbranjenoj zlatnoj medalji, te je istakao da je ovo veliki uspjeh ne samo za Budvu nego i za Crnu Goru.


Takođe je istakao da će Opština Budva i u budućnosti participirati i pomagati razvoju sportskih klubova i sporta u Budvi, kako bi imali što bolje uslove za rad.


Bojana Gojković je u finalnom meču kategorije do 52 kilograma, jednoglasnom odlukom sudija pobijedila Italijanku Sofiju Maconi. Članica Bokserskog kluba "Budva" na putu do finala eliminisala je Mađaricu Barbaru Megieru i Velšanku Zoe Endrjus.

Gojković je zvanično najbolja mlada sportistkinja Crne Gore, a ove sezone je neporažena. Osvojila je turnire u Somboru, Stokholmu, Rigi i Moskvi. U Moskvi je upravo u finalu bila bolja od Macone prije samo mjesec dana.

U ime Opštine Budva, mlada bokserka je za postignut izvanredan uspjeh, nagrađena novčanom nagradom u visini od 300 eura.