17-05-2019

Predsjednik Opštine Budva otvorio „Maturantski ples - kvadril“

Tradicionalno, već 12 godina, kao i u drugim gradovima u svijetu, naši maturanti posljednji dan školovanja plesali su „Maturantski ples - kvadril, ispred zidina Starog grada.

Predsjednik Opštine Budva otvorio „Maturantski ples - kvadril“ | Radio Televizija Budva

Predsjednik Opštine Budva, Marko Carević, obraćajući se maturantima je kazao:

“Dragi maturanti, za vas je ovo velik i važan dan. Dan kada iz srednjoškolskih klupa odlazite u fakultetske amfiteatre i radne obaveze, u novi dio života. Ljepota druženja i učenja danas prestaje i ustupa mjesto nekim drugim važnim stvarima koje život nosi. Ovaj maturski ples za vas korak je u nova životna iskustva.
Vaši profesori i profesorice u srednjoj školi oblikovali su vaše poglede na svijet vjerujući da vaspitanje i obrazovanje nikad i nigdje ne gube vrijednost, da su u nauci temelji svakog društvenog napretka i da su vještine i znanja neophodni u životu svakog pojedinca. Sa tim vrijednostima, načelima i umijećima spremni ste da postanete odgovorni članovi naše zajednice. Maturanti, svijet oko vas nije ni izbliza lijep i uređen kao svijet jednog srednjoškolca. Ali se od vas, kao i od generacija koje dolaze, očekuje da činite sve da daljim radom i učenjem učinite naš grad i našu zemlju boljim mjestom za život. Opština Budva ostaje vaš vjerni saveznik i podrška u svim budućim poduhvatima. Jer vaš uspjeh je i naš uspjeh”, poručio je Carević maturantima.