12-07-2016

Predsjednik Opštine uručio nagrade dobitnicima diplome „Luča“

Predsjednik Opštine Budva, doc. dr Srđa Popović, danas je u svečanoj sali hotela „Blue Star“ u Budvi uručio simbolične novčane nagrade i knjige đacima dobitnicima diplome „Luča“ sa prostora naše Opštine. Dobitnici „Luče I“ nagrađeni su sa 100 eura, a ostali sa 50 eura.

Predsjednik Opštine uručio nagrade dobitnicima diplome „Luča“ | Radio Televizija Budva

Ove školske godine u tri osnovne i srednjoškolskom centru sa teritoriji naše Opštine ukupno 47 djece dobilo je diplomu „Luča“, od kojih troje „Luču I“ i to Ines Ivković, Vladan Stojanović i Mladen Vukmirović, dok su ostali dobitnici „Luče“ iz SMŠ „Danilo Kiš“: Milena Braić, Isidora Burić, Marko Pešović, Milica Kaluđerović, Tamara Radunović, Jovana Kordić, Zoraida Kaluđerović, Nikola Šikmanović, Miloš Petrović, Ana Božović, Jelena Racanović, Semina Seknderoski, Milica Aćimov, Katarina Aničić, Dragiša Rajović, Aleksandra Šljivančanin i Nikša Odalović.

Nagrađeni svršeni đaci Osnovne škole „Stefan Mitrov Ljubiša“ su: Ksenija Milošević, Dijana Mitorvić, Nina Mitrović, Suzana Savčić, Nikola Franeta, Boris Martinović, Lena Marković, Marko Rakita, Miona Milić, Olga Duletić, Ana Subotić, Anita Lalić, Mia Milić i Dijana Crepulja, dok su u „Drugoj osnovnoj školi“ dobili „Luču“: Irina Kapičić, Helena Gavranović, Ana Stanić, Slaven Mitrović, Ivan Andrović, Jovana Vučinić, Anastasija Marinović, Sara Zečević, Ajša Aljović i Sara Šljivančanin.

Petrovačka Osnovna škola „Mirko Srzentić“ dodijelila je „Luču“ svojim učenicima Marini Marljukić, Nikolini Radojević i Ivanu Ćetkoviću.

U svečanom obraćanju, predsjednik Popović je istakao važnost mladih generacija za budući razvoj grada, a posebno onih najuspješnijih, koji su se današnjim povodom okupili. Izrazio je uvjerenje da će se sve više mladih ljudi iz budvanske opštine aktivno doprinositi cjelokupnom prosperitetu Budve i Crne Gore, te da će se nakon studija vraćati u svoj rodni kraj. Naglasio je, takođe, da je Budva već sada prepoznata i kao visokoškolski obrazovni centar koji nudi mogućnost studiranja na četiri različita fakulteta.

Ovom događaju prisustvovali su, pored nagrađenih lučonoša i njihovih roditelja, saradnici predsjednika Opštine Budva, direktori budvanskih škola, kao i predstavnici medija.