16-06-2019

Predstava NVO “Agora” osvojila dvije nagrade na festivalu u Bijelom Polju

Na 49. Festivalu dramskih amatera u Bijelom Polju nagrađeni su dramaturškinja Ružica Vasić, autorka predstave “Igre isteene”, za najbolji autorski projekat, i Dušan Liješević, kao najbolji mladi glumac festivala, koji je nagradu ravnopravno podijelio sa Semirom Mekićem (za ulogu u barskoj predstavi “Dr”).

Predstava NVO “Agora” osvojila dvije nagrade na festivalu u Bijelom Polju | Radio Televizija Budva

Žiri u sastavu Blagota Eraković, Božo Koprivica i Mirko Vlahović, dodijelio je i brojne druge nagrade, a za najbolju predstavu renomiranog festivala proglašena je “Draga Jelena Sergejevna”, po tekstu Ljudmile Razumovske, koju su izveli članovi Društva sociologa CG i Centra za kulturu Mojkovac.

Podsjetimo, u predstavi “Igre isteene”, čija je tema vršnjačko nasilje, igraju tinejdžeri koji pohađaju srednje škole u Budvi i Kotoru, i bili su aktivno uključeni u kreiranje komada koji je zasnovan na stvarnim situacijama i iskustvima učenika. Predstava je par mjeseci pripremana u Omladinskom klubu u Budvi, a s velikim uspjehom je izvedena u amfiteatru SMŠ “Danilo Kiš”, krajem prošle godine, a zatim i u “Crvenoj komuni” na poziv Đačkog parlamenta Osnovne škole u Petrovcu.

Opština Budva pružila je podršku i izmirila troškove putovanja u Bijelo Polje, gdje su učesnici predstave dobili brojne pozitivne komentare, kako od pojedinih članova žirija, tako i od novinara i publike. Nakon festivalskog izvođenja, publika je za najboljeg glumca i glumicu proglasila Mariju Vlaović i Aleksu Stojanovića. Pored nagrađenih, već pomenutih, “Igre isteene” igraju i Isidora Labović, Mario Roganović, Iva Stanković, Dario Herić, Una Josić, kao i Ksenija Mićković i Mia Simić.

Pokrovitelj predstave je Ministarstvo sporta i mladih, a što je dio projekta NVO “Agora” koji je usmjeren prema mladima, baš kao i većina aktivnosti ove nevladine organizacije.



Attachments area