20-02-2020

Predstava "Pad" sjutra u Petrovcu

Predstava "Pad" u režiji Kokana Mladenovića biće izvedena sjutra u petrovačkoj "Crvenoj komuni" sa početkom u 20 časova.



Foto: Grad Teatar Budva

Predstava je nastala u produkciji "Centra za kulturu Svilajnac" , organizator događaja je JU "Grad teatar" Budva.

"Kroz priču o smrti radnika, koji je, radeći na gradilištu, pao sa poslednjeg sprata zgrade , u predstavi se analizira društvo, porodica i život u gradovima u Srbiji danas. Sa jedne strane su korporacijsko-politički dilovi, u službi identitetske promjene grada, kroz izgradnju elitističkih kompleksa i kondominijuma, dok su na drugoj radnici, koji se, na neobezbijeđenim gradilištima, u teškim uslovima, nerijetko i radu na crno, bore za golu egzistenciju svojih porodica. Predstava ukazuje i na pogubni uticaj medija, koji učestvuju u forsiranju naručenih slika, lažne i bezbrižne budućnosti, koja pripada svima nama, a naročito mladima. U toj i takvoj medijskoj slici, smrt radnika je tek vijest koja brzo prelazi u zaboravljenu statistiku", navodi se u opisu predstave.

U predstavi igraju: Branislav Trifunović, Nina Nešković i Jelena Blagojević. Režiju potpisuje Kokan Mladenović, dramaturgiju Branislava Ilić, scenografiju Marija Kalabić, muziku Marko Grubić, video rad Goran Balaban, dok je kostimografiju uradila Andrijana Janković.

Cijena ulaznice je pet eura, a sve dodatne informacije možete dobiti pozivom na broj 033/ 402-935.