09-06-2019

Predstava učenika SMŠ Danilo Kiš "Igre isTEENe" selektovna za renomirani Festival dramskih amatera

Predstava "Igre isTEENe" u kojoj glume učenici SMŠ “Danilo Kiš”, selektovana je za renomirani Festival dramskih amatera u Bijelom Polju. Predstava iz Budve biće izvedena 10. juna u 20:30h, prvog dana festivala koji će trajati pet dana. U takmičarskom programu učestvuje ukupno 11 predstava iz cijele Crne Gore, od kojih će najbolji učesnici biti nagrađeni u brojnim kategorijama.

Predstava učenika SMŠ Danilo Kiš

“Igre isTEENe” bave se ne samo pojavnim oblicima vršnjačkog nasilja nego i uzrocima nasilnog ponašanja među mladima, a predstava je nastala krajem prošle godine, kao dio projekta koji je finansiralo Ministarstvo sporta i mladih. Pripremana je u budvanskom Omladinskom klubu, po tekstu i postavci dramaturškinje Ružice Vasić, u organizaciji nevladinog udruženja “Agora”. Do sada je izvedena u Budvi i Petrovcu, pred brojnom publikom koju su činili mahom učenici i njihovi roditelji, uz veoma pozitivne i emotivne reakcije.

Glumačku ekipu čine: Marija Vlaović, Aleksa Stojanović, Isidora Labović, Dušan Liješević, Iva Stanković, Mario Roganović, Una Josić i Dario Herić.

Opština Budva podržala je učešće predstave na festivalu u Bijelom Polju i snosiće troškove putovanja, kao vid podrške mladima koji su aktivno učestovali u kreiranju ovog angažovanog kulturnog sadržaja koji za cilj ima prevenciju vršnjačkog nasilja.