14-03-2018

Predstava “Voz” na sceni u Petrovcu

Grad teatar će u saradnji sa Crvenom komunom iz Petrovca realizovati zanimljiv pozorišni program koji će trajati od marta do juna. Prvo zakazano gostovanje je 22. mart, predstava Zvezdara teatra: "Voz" u režiji Voje Brajovića, u kojoj pored njega igra i Sergej Trifunović.

Predstava “Voz” na sceni u Petrovcu | Radio Televizija Budva

„Voz" Zvezdara teatra iz Beograda, u režiji Voje Brajovića koji sa Sergejem Trifunovićem i igra u predstavi, rađena je prema tekstu Kormaka Makartija. Predstava je jedna od onih koja je obilježila pozorišnu 2016. godinu. U originalu predstava nosi naslov „The Sunset Limited“ i prvi put ju je izvela pozorišna trupa „Stepenvolf“ 2006. godine u Čikagu.

Riječ reditelja (Voja Brajović):
Inspirisan delom Kormaka Makartija, jedino što želim ovom predstavom je da izazovem kritički odnos i svest o tome kuda ovaj svet ide. I naravno, pre svega, čovekoljublje, koje ima veliku moć da spreči propast civilizacije. Po mom mišljenju, najbolji lek za čoveka i njegovo najjače oružje je kultura, čiji su najvažniji segmenti umetnost i reč.

Riječ glumca: Sergej Trifunović
U početku svega, beše reč. Reč, istovremeno najskuplja i najjeftinija stvar.

Predstava počinje u 20h, a za sve dodatne informacije posjetite sajt: www.gradteatar.com, fb stranicu: gradteatar.budva ili pozivom na broj telefona +382/33-402-935.