. "> . " /> . " /> . "> Predstave za Budvane i van sezone - Vijesti | Radio Televizija Budva - Budva Crna Gora
27-02-2018

Predstave za Budvane i van sezone

Grad teatar će u saradnji sa Crvenom komunom iz Petrovca realizovati zanimljiv pozorišni program koji će trajati od marta do juna. Prvo zakazano gostovanje je predstava Zvezdara teatra: "Voz" u režiji Voje Brajovića, u kojoj pored njega igra i Sergej Trifunović.

Predstave za Budvane i van sezone | Radio Televizija Budva

Prema riječima direktorice Grad teatra, Milene Lubarde Marojević, prostor Crvene komune je mjesto koje odgovara za izvođenje programa, ali zbog svojih dimenzija predstave moraju biti specifičnog, kamernog formata.

"Konačno će i Budvani u toku zimskih mjeseci moći da gledaju predstave, ali s obzirom da ih neće puno, to će biti one kojima će se svi obradovati. Trudićemo se da to budu predstave koje su provjerene i sigurno zanimljive, ili neke nove, u kojima su poznati glumci ili su ih režirali odlični reditelji," kazala je za TV Budva direktorka Grad teatra, Milena Lubarda Marojević.

Ideja ovog programa je da se popune programi izvan sezone, tačnije period između marta i juna.

"Nakon 22. marta, plan je da imamo dvije predstave mjesečno, a biće uključen i program za djecu. Ako se desi da postignemo dogovor sa lokalnim pozorištima, može biti i više predstava", ističe Lubarda Marojević.

Program Grad Teatar - Crvena komuna počinje 22. marta gostovanjem predstave "Voz".