09-08-2020

Predstavljanje političkih subjekata na RTB

Savjet RTB usvojio je Pravila o medijskom predstavljanu u toku izborne kampanje za parlamentarne i lokalne izbore koji će se održati 30.08.2020. godine gdje su regulisana prava kandidata. Predstavljanje programa političkih partija počeće 10. 08. 2020, godine u skladu sa navedenim Pravilima.

Besplatno predstavljanje političkih partija u programu Radio Budva obaviće se po redoslijedu predatih lista Opštinskoj izbornoj komisiji, kako na lokalnom tako i na parlamentarnom nivou.

Na osnovu istih Pravila, urednički tim Televizije Budva je donio odluku da redoslijed predstavljanja političkih partija bude istovjetan rasporedu na glasačkom listiću.

Uredništvo RTB je programskom šemom predvidjelo da se na Radio Budva organizuju predizborne emisije „Okrugli sto“ 11. avgusta i 25. avgusta za parlamentarne izbore (termini će se uskladiti sa gostovanjima na Televiziji Budva) i 20. avgusta i 28. avgusta za lokane izbore sa početkom od 10,00 časova.

Emisije „Okrugli sto“ na Televiziji Budva će se odražati
11. avgusta i 25. avgusta za parlamentarne izbore sa početkom u 20,00 časova, i 14.avgusta i 28.avgusta za lokalne izbore.

Urednici Radio Televizije Budve će u koordinaciji sa učesnicima izborne kampanje dogovoriti način i sadržinu emisija.

Download:

Izvod iz programske šeme