03-05-2019

Preduslovi za bolju sezonu od prošlogodišnje

Dobre najave popunjenosti kapaciteta u kolektivnom smještaju i više nego ohrabrujuća zainteresovanost za turističku ponudu daju nadu da će ovogodišnja sezona biti bolja od prošlogodišnje, saopšteno je iz Privredne komore (PKCG).

Preduslovi za bolju sezonu od prošlogodišnje | Radio Televizija Budva

“Dosadašnji turistički pokazatelji ukazuju na činjenicu da će se sezona u Crnoj Gori razvijati u dobrom pravcu i ulivaju optimizam”, rekli su iz Stručne službe PKCG.

Iz PKCG su naveli da je zainteresovanost za crnogorsku turističku ponudu više nego ohrabrujuća, iako je svaka sezona posebna i povlači sa sobom mnoge izazove.


“Raduje činjenica da su ove godine prve grupe turista došle već krajem marta. Predsezona ispunjava očekivanja i turistički promet bilježi rast u dolascima i noćenjima. U ovom periodu očekujemo goste iz Zapadne Evrope, odnosno Francuske, Njemačke, Austrije, Velike Britanije i Skandinavije”, kazali su iz Komore.

Crnu Goru je, kako su podsjetili, tokom prošle godine posjetilo 2,2 miliona turista koji su ostvarili 12,93 miliona noćenja. Prihodi od turizma u prošloj godini iznosili su 1,03 milijarde EUR i čine oko 24 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP).