11-10-2023

Pregovori napreduju, politički sporazum naredni korak

Završen je sastanak konstituenata buduće skupštinske većine. "Sastanak je bio konstruktivan , odredili smo dinamiku sledećih koraka i sada radimo na kreiranju Sporazuma", kazao je mandatar Milojko Spajić nakon sastanka. "Vrata su i dalje otvorena i veoma je bitno da uđemo u reforme još jači", kazao je Spajić.

Pregovori napreduju, politički sporazum naredni korak | Radio Televizija Budva

Spajić (Foto: RTCG)

Sastanku su prisustvovali čelnik Albanskog foruma Nik Đeljošaj, Srđan Pavićević (CIVIS), kao i predstavnici SNP-a Vladimir Joković i Dragan Vukić. Razgovorima su prisustvovali lider i poslanici Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić, Momo Koprivica i Boris Bogdanović, ali i lideri koalicije "Za budućnost Crne Gore" Milan Knežević i Andrija Mandić.

Novu vladu mandatara Milojka Spajića trebalo bi da čine Evropa sad (PES) uz partije čiji su poslanici bili na njenoj izbornoj listi, Demokratska Crna Gora, SNP, Albanski forum i Albanska alijansa, a podršku će dati i savez "Za budućnost Crne Gore". Sve je izvjesnije da će jedan od lidera ZBCG Andrija Mandić biti kandidat za predsjednika parlamenta, saznaje naš portal.

Na sastanku bi trebalo da bude riječi o političkom sporazumu koji će biti osnov za formiranje nove, 44. vlade.

Funkcioner Evrope sad Boris Pejović rekao je da će PES će biti stub naredne izvršne vlasti.

"Glavni fokus će biti ubrzanje evropskih integracija, bolji standrad građana, dinamičan privredni i infrastrukturni razvoj države, kao i odlučna borba protiv korupcije i kriminala. Ovaj mučan proces pregovora, koji je bio praćen brojnim spinovima i propagandom protiv PES-a i budućeg premijera ima dobre stvari - pomogao je da se uloge mnogih demistifikuju. Građanima, koji očekuju bolji život, neka je sa srećom 44. Vlada na čelu sa Milojkom Spajićem", saopštio je Pejović.

(RTCG)