21-06-2023

Pretresi u Trebinju i Banja Luci zbog pljačke 1,3 miliona iz Lovćen banke

Rasvjetljavanje prevare od 12. aprila 2023. godine u Crnoj Gori, započeta je danas u Trebinju i Banja Luci pretresima na više lokacija. Akcija pod kodnim nazivom "Lovćen" ima za cilj razotkrivanje pljačke u kojoj je nepoznata osoba u Herceg Novom, uz falsifikovani dokument, ukrala 1,3 miliona eura.

Pretresi u Trebinju i Banja Luci zbog pljačke 1,3 miliona iz Lovćen banke | Radio Televizija Budva

(Foto: Privatna arhiva)

"Policijski službenici Uprave kriminalističke policije i Policijske uprave Trebinje Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i u saradnji sa pripadnicima MUP-a Crne Gore, a pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Trebinje, jutros su započeli realizaciju akcije kodnog naziva „Lovćen“ koja se odnosi na rasvjetljavanje KD „Prevara“ počinjenog 12. aprila 2023. godine u Crnoj Gori, gdje je NN lice koristeći falsifikovani lični dokument podiglo sa računa oštećene novac u iznosu od oko 1.300000, eura", piše Trebinjelive.info.

Ističu da su pretresi izvršeni na području Banja Luke i Trebinja.

"Na području Banja Luke i Trebinja, izvršeni su pretresi na više lokacija koja koriste lica inicijala S.K, I.A. i M.D, a u kojima je pronađeno i oduzeto oko 50.000 KM, veća količina oružja i municije, narkotičkih sredstava - oko 3kg marihuane, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem gore navedenog KD, ali i drugih krivičnih djela propisanih KZ RS", navodi se u saopštenju.

Podsjetimo, Portal RTCG je objavio 15. aprila da policija traga za ženskom osobom koja je 12. aprila, koristeći falsifikovana dokumenta klijentkinje Lovćen banke, sa njenog računa podigla 1,3 miliona eura.

Iz Lovćen banke potom su obavijestili policiju, jer je klijent M.O. stupila u kontakt sa bankom 13. aprila da se žali da ona nije tražila da joj se isplati novac koji je čuvala.