14-03-2023

Prijavite se za besplatan program roditeljstva Brižne porodice u Budvi

Ukoliko ste iz Budve i roditelj ste djeteta uzrasta između dvije i devet godina, imate priliku da se prijavite za besplatan program roditeljstva Brižne porodice, koji sprovodi udruženje Roditelji od 15. marta u Budvi, u trajanju od 12 sedmica.


Foto: roditelji.me

Prijave sa kontakt podacima, imenom, prezimenom i uzrastom djeteta, sa naslovom mail-a “Program u Budvi” zainteresovani roditelji mogu poslati na adresu udruzenje.roditelji2@gmail.com.

Program Brižne porodice u Budvi vodiće psihološkinje Ivana Vukšić i Katarina Vukadinović, a namijenjen je roditeljima koji žele da unaprijede komunikaciju i kvalitet odnosa sa djetetom, ali i riješe konkretan izazov/problem kada je roditeljstvo u pitanju.

Rad tokom sprovođenja programa je organizovan u maloj grupi, a svaki od roditelja na početku određuje jedan konkretan cilj u odnosu sa djetetom na kojem želi da radi u toku trajanja programa. Na takav način roditelj na konkretnom primjeru vježba nove vještine, koje kasnije može primijeniti na sve ostale poteškoće u vaspitanju. Osim toga, rješavajući jedan konkretan problem, roditelj mijenja cjelokupan odnos sa djetetom.

Brižne porodice je program koncipiran tako da iz sedmice u sedmicu roditelji usvajaju po jedan princip u vaspitanju, počevši od izgradnje odnosa sa djetetom, pa sve do postavljanja granica. Na radionicama će roditelji u grupi raditi na konkretnim situacijama, koje im je onda samim tim lakše da izvedu kasnije kod kuće, sa djecom.

Dobijaćete konkretne zadatke koje treba da vježbate sa djetetom kod kuće, ali to nijesu aktivnosti koje iziskuju izdvajanje dodatnog vremena, već se odnose na situacije koje se već događaju i sastavni su dio svakodnevice.

Program Brižne porodice, ranije poznat pod nazivom Roditeljstvo za cjeloživotno zdravlje, udruženje Roditelji realizuje od 2018. godine, uz podršku UNICEF-a i EU u Crnoj Gori. Do sada je realizovano 15 ciklusa programa.

Program Brižne porodice nastao je kao plod partnerstva univerziteta Oksford, Kejptaun i Bangor kao i Klovnova bez granica iz Južne Afrike. Program je do sada realizovan u više zemalja širom svijeta, od Južne Afrike, preko Tajlanda, Filipina, Sudana i mnogih drugih, a u Crnoj Gori se sprovodi u saradnji sa UNICEF-om i EU.

(Roditelji.me)