05-08-2021

Pripadnicima Službe za zaštitu i spašavanje pune ruke posla

Služba zaštite i spasavanja Budva nedavno je obnovila nekoliko starijih terenskih vozila, a jedno od njih he bilo izloženo ispred Opštine Budva. Načenlink ove službe, Dragan Božović govorio je i o obimu posla tokom ljetnjih mjeseci.

Pripadnicima Službe za zaštitu i spašavanje pune ruke posla | Radio Televizija Budva

Na ideju zapsolenih u Službi zaštite i spašavanja Budva restaurirana su starija terenska vozila, uz finansijsku pomoć Predsedjnika opštine Budva Marka Carevića. Ova vozila će se od sada koristiti u akcijama spašavanja koje sprovodi ova služba.

"Kao što vidite kamion star 40 godina izgleda kao nov, takođe renovirali smo jedno terensko vozilo, moram da istaknem nesebično zalaganje Rajka Svorcana, Igora Kljajevića i Igora Parezanovića, uz ostale naravno, ali oni su iznijeli posao u gro planu. Vozila su potpuno ispravna, ne samo restaurirana", kazao je Božovć.

Pripadnici ove službe finalni izgled vozila podijelili su sa građanima i turistima Budve, pa je jedno od vozila stajalo na platou ispred Opštine Budva.

"Turisti iz bivše Jugoslavije stajali su da se slikaju, jer je nekada u bivšoj zemlji taj kamion bio jako popularan", kazao je.

Božović je govorio i o stanju na terenu tokom ljetnjih mjeseci, te istakao da su uvijek na raspolaganju kolegama iz okolnih gradova.

"Mogu da kažem da je stanje u Budvi stabilno i bezbjedno, nemamo aktivnih požara, za razliku do Podgorice i Nikšića. Mi smo pomomć ponudili i uvijek smo na raspolaganju svim gradovima u Crnoj Gori", katao je Božović.

Pored redovnih aktivnosti poput gašenja požara, ova služba obavlja i niz drugih aktivnosti.

"Uključeni smo u akcije dezinfekcije grada, to se radi svaku noć, dezinfekcija Doma zdravlja i Crvenog krsta, kao i svih javnih površina, tu je i spašavanje životinja, ruke su nam pune posla, tu je dosta stvari koje se ne vide, ali ovi ljudi su zaista 24h na raspolaganju", istakao je.

Tokom ljetnje sezone ipak susreću se sa raznim problemima.

"Pitanje je kako stići do mjesta požara ako imamo situaaciju da ljudima treba sat vremena da prođu kroz Budvu, mi smo to prepoznali, pa pored ispostave u Budvi imamo ispsotavu i u Petrovcu i Pržnu", kazao je.

Božović je istakao da je ova služba posljednje četiri godine radila na obezbjeđivanju opreme što se i nastavilo, pa će u narednom periodu biti opremeljeni za sve izazove.

D.P.