28-03-2020

Pritvor za 19 osoba iz Budve, Tivta i Kotora

Osnovno državno tužilaštvu u Kotoru predložilo je za 19 osoba određivanje pritvora zbog kršenja naredbi Ministarstva zdravlja... Iz tog tužilaštva objašnjavaju da je riječ o osobama sa područja Budve, Tivta i Kotora.



"Ovakve odluke su donijete zbog postojanja osnovane sumnje da su ova lica izvršila krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti ili krivično djelo izazivanje panike i nereda. Radi se o licima koja su suprotno naredbi Ministarstva zdravlja otvorila ugostiteljki objekat ili frizerski salon. Kada je krivicno djelo izazivanje panike i nereda u pitanju predlagali smo pritvor u slucaju sirenja laznih vijesti o broju zaraženih i umrlih u Crnoj Gori od posljedica korona virusa. Praticemo pazljivo svaku objavu na drustvenim mrezama i reagovati ukoliko u tim objavama ostvare elementi krivicnog djela", saopštilča je Tijana Čelanovic portparolka ODT Kotor.

U kotorskom osnovnom tužilastvu za sada imaju jednu osobu koja je krsila samoizolacije i nadaju se da se taj broj nece povecavati jer je i u ovim slucajevima procedura jasna i efikasna. Oni koji prekrse samoizolaciju po nalogu zdravstveno sanitarne inpekcije smjestaju se u karantin, nakon cega ih ceka postupak pred tuzilastvom i zakonski propisi koji se dosljedno sprovode u odnosu na svako lice.

"Mi bez izuzetka odredjujemo zadržavanje i predlažemo pritvor. Cinicemo to i ubuduce ukoliko građani ne budu postovali propisane mjere. Alternativa je da ostanete kod kuce I da postujete donijete mjere. Na vama je odgovornost I izbor, a svako krenje mjera ce se sankcionisati. Zbog toga ponavljamo raniji apel gradjanima Budve, Kotora , Tivta da ostanu kod kuce I da postuju mjere koje je donijelo Nacionalno koordinaciono tijelo ", navela je Čelanović.






Izvor: Portalanalitika