05-06-2015

Priveden Budvanin Jovan Mušikić

Policija je uhapsila Budvanina Jovana Mušikića (25), zbog sumnje da je pokušao nožem da ubije sugrađanine, braću Luku i Petra Novakovića u diskoteci “Trokadero”.

Priveden Budvanin Jovan Mušikić | Radio Televizija Budva

Incident u kome je sedam osoba zadobilo posjekotine i ubodne rane, dogodio se u noći između subote i nedjelje.

Mušikić je tada, prema informacijama iz budvanske policije, nožem nanio nekoliko ubodnih rana Luki, a potom i njegovom bratu Petru.

Iako su oni prethodno zajedno došli u diskoteku i zabavljali se u istom društvu, došlo je do međusobne svađe koja se pretvorila u krvavi obračun, prenose Vijesti.

U opštem metežu, najgore je prošao Luka Novaković - tri ubodne rane i nekoliko posjekotina, dok je njegov brat Petar lakše povrijeđen.

Posjekotine od noža zadobio je i prijatelj od Novakovića I. Ž. Slično je prošla maturantkinja J. S. i njen drug M. J. koji nijesu imali veze sa svađom, već su bili u tom dijelu diskoteke.

Prema prvim nezvaničnim podacima iz policije, obezbjeđenje je uspjelo da razdvoji muškarce, čime je spriječena tragedija.

Nakon incidenta, inspektori su uzeli izjave od svih učesnika tuče, očevidaca, radnika obezbjeđenja, što je dovelo do hapšenja Mušikića i podnošenja krivične prijave.

“Vijestima” je rečeno da policija intenzivno istražuje i ko je unio nož i navodno ga predao osumnjičenome, imajući u vidu da je obezbjeđenje diskoteke prethodno pretreslo sve one koji su ušli u “Trokadero”.

Mušikiću je tužilac odredio zadržavanje do 48 sati.

Kako je “Vijestima” potvrđeno, u toku je postupak za utvrđivanje eventualne odgovornosti još nekoliko učesnika tuče.

Za proteklih deset dana, budvanska policija uspjela je da rasvijetli tri pokušaja ubistva i sve vinovnike krivično procesuira. Svi oni su u Istražnom zatvoru u Spužu.