20-03-2020

Privredna komora CG donira 25000 eura NKT

Pandemija izazvana virusom korona je veoma ozbiljan zdravstveni izazov koji se snažno odražava na globalne, regionalne i nacionalne ekonomske tokove, pa Privredna komora pozdravlja donošenje paketa mjera Vlade za ublažavanje posljedica po crnogorsku ekonomiju, saopšteno je iz PKCG.



Uvjereni smo da će usvojene mjere, među kojima su odlaganje otplate kredita, uplate poreza i doprinosa na zarade, te nove, izuzetno povoljne kreditne linije Investiciono razvojnog fonda, znatno doprinijeti održavanju likvidnosti crnogorskih preduzeća, nastavku poslovnih aktivnosti, a time i stabilnosti radnih mjesta njihovih zaposlenih.

Krizno vrijeme će, nadamo se, brzo proći, ali, dok traje, neophodno je dosljedno odgovorno djelovanje svih aktera u društvu, kako bismo spriječili da pandemija uzdrma temelje našeg sveukupnog intenzivnog prosperiteta. Stoga pozivamo kolege privrednike da i dalje solidarno dijele ogroman teret aktuelnog trenutka i ne posežu za otpuštanjem radnika.Apelujemo na trgovce - nemojte pokleknuti pred izazovom rasta tražnje građana za osnovnim proizvodima i ne povećavajte njihove cijene.

Građanima još jednom upućujemo poruku, nema potrebe za stvaranjem zaliha, trgovine su dobro snabdjevene i tako će biti i ubuduće.

Privredna komora će pratiti efekte realizacije Vladinih mjera i, u komunikaciji sa svojim članicama, predlagati nove, ukoliko se ukaže potreba", navodi se u saopštenju.

Poštujući inicijativu i poziv Vlade Crne Gore, Upravni odbor Privredne komore Crne Gore je donio odluku o donaciji 25.000 eura Nacionalnom koordinacinom tijelu za suzbijanje posljedica koronavirusa i pozvao sve privrednike da, u skladu sa mogućnostima, iskažu društvenu odgovornost u borbi protiv posljedica pandemije.