06-09-2023

Problem sa prevozom đaka iz Markovića, Brajića i Lapčića; Radonić: Nadam se da ćemo postići adekvatan dogovor između mještana

Turistička sezona u MZ Lapčići je na zadovoljavajućem nivou, a u prilog tome ide što su dugogodišnji problemi riješeni, kao što je vodosnadbijevanje. Ipak sa početkom školske godine, javlja se problem sa prevozom đaka iz MZ Markovići, Brajići i Lapčići. Kombi-vozilo i pored napravljenog autobuskog stajališta, gdje bi đaci trebali da čekaju prevoz, mora da obilazi više lokacija u navedenim MZ, pa samim tim dolazi do kašnjenja učenika na nastavu.


Foto: Arhiva

U MZ Lapčići ljetnja turistička sezona još traje, a kako smatra Miodrag Radnoić predsjednik pomenute mjesne zajednice, tako će biti i naredna dva mjeseca.

"Zadovoljni smo turističkom sezonom, sa samom atmosferom u selu, a ove godine smo zadovoljni i sa vodom, tako da se nadam da ćemo sledeće godine proširiti ponudu naše mjesne zajednice uz pomoć TO Budva. Svaka sezona je bolja i bolja", istakao je Radonić.


Foto: Polis/Printscreen

Pored dva goruća problema, brza voza kroz selo i nesavjesni turski državljanin koji je uništio autrougarski put od Markovića do Lapčića za koje trenutno nema rješenja, sa početkom školske godine javio se i problem sa prevozom đaka.

"Imamo jedan mali problem u selo koji moramo riješiti, mi između sebe zajedno sa Mediteran Ekspresom. Mi smo napravili jedno lijepo stajalište u selo, ali nam kombi staje na četiri do pet mjesta, pa djeca kasne u školu, jer dok kombi obiđe Brajiće, Lapčiće, Markoviće pa dok dođe do Budve, to nije lako. Ne možeo ugoditi ni svakome djetetu", kazao je on.

Ono što će biti u fokusu u narednom periodu jeste ponovno započinjanje radova nakon kraće pauze na crkvi Sveti Luka.

"Napravili smo pauzu zbog ljetnjeg perioda, počinjemo za par dana. Nešto smo pokupili od donacija, a nešto namje obećano i nadamo se da ćemo prvog krenuti sa radovima. Tu smo zadovoljni", istakao je Radonić.

Kada je riječ o prevozu učenika, Radonić vjeruje da će svi problemi biti riješeni i da će postići adekvatan dogovor između mještana.

D.Č.