27-11-2023

Problemi MZ Babin do, nekada pogled na more sada na komšijska kupatila

Babin do je naselje koje se pruža od Komoševine do Topliškog puta uz Jadransku magistralu pa sve do brda Spas. Do nedavno mještani ovog naselja sa svojih prozora gledali su Sveti Stefan, Školj i Stari grad, a danas uglavnom gledaju jedni drugima u prozor od kupatila, što ne čudi jer je upravo iz ovog naselja krenula neplanska gradnja u Budvi.

Problemi MZ Babin do, nekada pogled na more sada na komšijska kupatila | Radio Televizija Budva

Foto: Arhiva portala

Naselje Babin do ima jedan jedini ulaz, koji čak i van sezone zakrčen, ljudi se jedva mimoilaze i automobilima i pješaka, Prvomajska ulica koja je jedini ulaz u naselje nema trotoara, a kada je kišno i vlažno vrijeme, budući da je bez trotoara, nastaje veliki problem i potencijal za nastanak saobraćajne nezgode između automobila i pješaka.

Prvomajska ulica u kišnom periodu postaje potok, te se na ulicu ne može izaći bez ribarskih čizama, kada je suvo ona služi kao igralište za djecu, a kada naiđu veliki teški kamioni koj voze materijal na vrh brda, ne mogu da prođu ni pješaci ni djeca, ni mali automobili, a ulica je klizava i kad je kiša i kad nije kiša.

"Tuda prolaze zeški teretnjaci koji i smai imaju problema da se uspenju, jer je pedenca velika i to je problematično za sve. Takođe nepostojanje pješačkih prelaza je vrlo problematično budući da je škola vrlo blizu, jednostavno je neuslovno poslati dijete samo put škole, jer nažalost velika je mogućnost da neko nastrada", kaže mještanin Marin Rađenović.

Stanovnici Babinog dola čekaju već dugo da se Prvomajska ulica spoji sa Topliškim putem.

"Tamo odavno stoji znak za skretanje, ali puta još uvijek nema, mislim da su u pitanju decenije", kaže Rađenović.

Tekst iz priloga za emisiju "Moj grad" autorke Tanje Mandić: