22-08-2020

Prodavci biciklima najveći dobitnici u korona krizi

Njemački trgovci biciklima su među najvećim dobitnicima tokom trajanja krize korona virusa. To pokazuju rezultati istraživanja IFO instituta, objavljeni u publikaciji Biznis pregled.


Ilustracija, Foto: Freeimages

Gotovo svi trgovci biciklima su zadovoljni trenutnom poslovnom situacijom, pri čemu njihove ocjene iznose 95 poena od mogućih 100, navodi se u saopštenju IFO instituta dostavljenom Tanjugu.

"Trgovci biciklima doživljavaju pravi bum", kaže Klaus Wohlrabe, šef anketnog sektora u IFO-u.

Odjeća, obuća i torbe u minusu

Ostali sektori koji trenutno bilježe vrlo dobre rezultate su radnje građevinskog materijala i prodavnice "Uradi sam" (83,1 bod), trgovine s hranom i pićem (62,8), prodavnice namještaja i opreme (40,7), maloprodaje potrošačke elektronike (39,7) i prodavci računara (33,3 boda).

"S druge strane, trenutno poslovno stanje je loše kod prodavaca svih vrsta odjeće i obuće (minus 60,9 poena) i kod onih koji prodaju proizvode od kože i torbe (minus 85 bodova)", kaže Wohlrabe.

Dodaje kako su "ranije stvari bile loše i za prodavce automobila", ali da sada polako izlaze iz "rupe" u koju ih je gurnuo korona virus, pri čemu njihova ocjena trenutne poslovne situacije iznosi minus 37 poena.



Izvor: Agencije/Al Jazeera