18-10-2021

Profit kompanije “Sveti Stefan hoteli” 408,7 hiljada eura

Kompanija Sveti Stefan hoteli u prvih devet mjeseci ove godine poslovala je bolje nego u istom periodu prošle godine. To se može vidjeti u finansijskim izvještajima te većinski državne kompanije, koji su objavljeni na sajtu Montenegroberze.

Profit kompanije “Sveti Stefan hoteli” 408,7 hiljada eura | Radio Televizija Budva

Foto: Pixabay

Kad se uporedi neto rezultat u prvih devet mjeseci ove godine (408.701 euro) u odnosu na isti period prošle godine, može se vidjeti da je on veći u ovoj godini za oko 45.000 eura, s obzirom na to da je prošle godine iznosio 363.652 eura.

Troškovi poslovanja su značajno sniženi, nakon dolaska nove uprave na čelo te kompanije. Sredinom juna ove godine skupština akcionara Sveti Stefan hoteli AD izabrala je novi petočlani Odbor direktora, prenosi portal Dan.co.me.

U Odboru direktora kompanije, koja je u većinskom vlasništvu Vlade Crne Gore, a koja je vlasnik grad hotela Sveti Stefan i Vile Miločer kao predstavnici državnog kapitala tada su izabrani Milovan Milošević, Dragana Kažanegra Stanišić, Milica Kažanegra, kao predstavnici AIK banke Vladimir Sekulić i Jelena Brković. Skupština je prethodno razriješila dosadašnje članove koje je imenovala vlada Duška Markovića – Milana Vučinića, Borisa Vukovića i dr Slobodana Lekovića.

Sveti Stefan hoteli nastali su prije dvije godine izdvajanjem iz Hotelske grupe Budvanska rivijera. Vlada Crne Gore ima 41,63 odsto kapitala. Sveti Stefan i Miločer su izdati u višegodišnji zakup od 2007. godine, kada su Vlada i Hotelska grupa “Budvanska rivijera” sklopili ugovor sa firmom “Adriatik propertis” koja je u vlasništvu biznismena Petrosa Statisa i Vei Seng Pue.


(Banakr.me)