06-02-2015

Promocija knjiga Isidore Bjelice - “Spas” i “Spas 2”

Poslije spektakularne promocije u Beogradu Isidora Bjelica će u petak, 06. februara u 20 sati u Galeriji ljetnjikovca Buća – Centra za kulturu Tivat organizovati književno veče posvećeno knjigama „Spas" i „Spas 2".

Promocija knjiga Isidore Bjelice - “Spas” i “Spas 2” | Radio Televizija Budva

Sa autorkom će razgovarati Sonja Štilet, novinarka Radio Tivta dok će odlomke iz knjiga čitati glumica Katarina Krek.

Isidora Bjelica je u knjigama „Spas" i „Spas 2" ispisala zapis duše u najtežim trenucima, brutalno iskren ispis osećanja i misli od trenutka kada je saznala da boluje od neizlečive bolesti. Knjige „Spas" i „Spas 2", koje su među najčitanijim od objavljivanja, ujedno su i literarni hologram Isidorine duše i lutanja tela sa najtežom dijagnozom. Njena potraga za spasom odvela ju je preko Pariza, Floride, Indije, Šri Lanke do čudesnog ostrva Egina, doma Svetog Nektarija, pravoslavnog sveca, isceljitelja neizlečivih bolesti. U novoj knjizi autorka veoma prisno i potresno pripoveda kako se suočava sa opakom bolešću za koju zapadnjačka medicina nema prave odgovore.

Ova potraga za izlečenjem, spasom i pomirenjem sa sobom izuzetno je lična priča koja nam prikazuje poznatu spisateljicu u sasvim novom i drugačijem izdanju.