08-11-2019

Promocija knjige Dragana Radevića sjutra u budvanskom hotelu "Tre Canne"

Knjiga "Informbiro u Crnoj Gori", poznatog beogradskog novinara i publiciste, Dragana Radevića, biće predstavljena sjutra, 9. novembra sa početkom u 20h, u press centru budvanskog hotela "Tre Canne".



Knjigu je 2018. godine objavila Književna zadruga Srpskog nacionalnog savjeta u Podgorici, a govori o vremenu patnje, bola i bratoubistva u Crnoj Gori i vartolomejskoj noći, koja je započeta u proljeće 1948. godine, saopšteno je za naš portal iz uprave Art Press-a.

"Dragan Radević je rodjen u Budimlji u Crnoj Gori. Diplomirao je na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Bio je urednik brojnih studentskih i omladinskih listova. Urednik "Borbe" i "Politike", komentator televizije Beograd, glavni urednik i direktor novosadskog "Dnevnika"." navode u saopštenju.

"Bio je glavni urednik i generalni direktor "Filmskih novosti" u Beogradu i glavni urednik "Glasa Crnogorca" u Podgorici, osnivač i glavni urednik "Glasa Vasojevića" itd. Dobitnik je najznačajnijih novinarskih priznanja Udruženja novinara Srbije i Saveza novinara Srbije i Crne Gore, medju kojima je i nagrada za životno djelo.", dodaju u saopštenju.

Autor je knjiga: "Bratoubilački rat", "Od Gazimestana do agresije", "Takvog ga znam", "Prvih 25 godina" i "Radevići iz Vasojevića".

O knjizi Dragana Radevića u Budvi, govoriće, akademik Zoran Lakić, publicista Jovan Markuš, novinar i publicista Ranko Pavićević i autor, zaključuju u saopštenju iz budvanskog Art Press-a