16-11-2017

Promocija ne baš obične bajke danas u Budvi - Sofija i čarobna bašta

Promocija dječje knjige “Sofija i čarobna bašta”, čija je autorka naša sugradjanka Tatjana Kuljača, biće održana danas u Budvi, u Book Cafe Zen, sa početkom u 18 časova.

Promocija ne baš obične bajke danas u Budvi - Sofija i čarobna bašta | Radio Televizija Budva

"Sofija i čarobna bašta" je bajka kako za djecu školskog uzrasta, tako i za odasle koji vole bajkovite priče. Djevojčica Sofija dobija vilinski dar da pravi pahuljice. Zbog toga je narušen Vrhovni Red među svih sedam svijetova. Na svom putu Sofija prolazi kroz razne izazove i uči lekcije o povjerenju, ljubavi, poštovanju, te na kraju otkriva da i sama nosi magiju u sebi, kao i sva druga djeca. Čitaoci ulaze u svijet čarolije u kojem ništa nije crno niti bijelo. Podstiče nas da se zapitamo: koja je to moja magija? Po čemu sam poseban?

Knjigu je objavila bogradska Izdavačka kuća "Samo korak".

Inspiracija za pisanje uslijedila je od Sofije, njene ćerke. Prvobitna ideja, kako je kazala autorka, bila je da njih dvije napišu kratku bajku, medjutim, poslije nekoliko napisanih stranica je vidjela da to neće biti kratka magija.



“Kad sam stigla do četvrte strane shvatila sam da je priča koja se otvara mnogo dublja i bogatija i da pišem fantaziju za djecu koja se neće završiti nakon par strana. Inspiracija mi je bila ćerka Sofija, moje i njeno djetinjstvo, vikendica na selu kod moje bake i njena čudesna bašta koja je baš onakva kakvom sam je u knjizi opisala. Kad sam jednom ušla u magični svijet vilenjaka i čarobnjaka slike su se samo smjenjivale. Moje je bilo samo da ih zapišem. Ni u jednom momentu nijesam imala potrebu, niti muku da razmišljam šta ću da napišem. Nisam kontrolisala pisanje. Pisanje je ovladalo mnome", kazala je Tatjana.

Da li ste spremni da, zajedno sa vašom djecom, potražte čaroliju? Jer, čarolija je stvarna kada u nju vjerujemo. Vjerujete li i vi?

Nakon što se našla u prodaji u Srbiji, Sofija i čarobna bašta može se kupiti i u Crnoj Gori, a sve informacije možete naći na web sajtu: www.tatjanakuljaca.me ili na fb stranici autorke. Uz svaku knjigu ide poklon - čarobna ogrlica.