10-04-2019

Promocija romske kulture i romskog kulturnog identiteta u Budvi

Povodom obilježavanja Svetskog dana Roma 8. aprila 2019. godine, a u cilju promocije romske kulture i romskog kulturnog identiteta, Sekretarijat za društvene djelatnosti Opštine Budva organizuje prigodnu kulturnu manifestaciju, kojom ujedno i najavljuje izradu Lokalnog plana za integraciju Roma i Egipćana na području Opštine Budva za period 2019- 2023. godine, sa ciljem poboljšavanja uslova života romske populacije i njihove što potpunije i brže integracije u savremeno društvo.

Promocija romske kulture i romskog kulturnog identiteta u Budvi | Radio Televizija Budva

Kako navode na sajtu Opštine Budva, kulturna manifestacija, koja će se realizovati u saradnji sa Demokratskim romskim centrom iz Podgorice i JU Narodna biblioteka Budva, obuhvata okrugli sto na temu “1000 godina od dolaska Roma na Balkan, književno veče poezije romskog umjetnika Ivana Toskića, kao i izložbu likovnih radova ulja na platnu, grafičkih radova i fotografija romskih umjetnika.

Manifestacija će se održati u subotu 20. aprila 2019. godine u holu zgrade Akademija znanja u Budvi u vremenskom periodu od 18 do 21 h.
U saradnji sa podružnicom opštinske organizacije Crvenog krsta Budva biće organizovan prevoz zainteresovanih pripadnika romske populacije na ovu kulturnu manifestaciju.

Iz Opštine Budva pozivaju sve zainteresovane građane da prisustvuju ovoj manifestaciji povodom obilježavanja Svetskog dana Roma, a sa ciljem upoznavanja i promocije romske kulture i romskog naroda.