19-06-2014

Promocija turističke ponude Crne Gore u Prištini

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore (NTOCG) u okviru promotivne kampanje na tržištu regiona, danas je organizovala promociju turističke ponude Crne Gore u Prištini.

Promocija turističke ponude Crne Gore u Prištini | Radio Televizija Budva

Na radnom doručku sa medijima u Swiss Diamond hotelu, kojem je prisustvovao stalni otpravnik poslova crnogorske ambasade u Prištini Radovan Miljanić, istaknuta je tradicionalna bliskost dvije susjedne države, kao i to da Kosovari Crnu Goru doživljavaju bezbijednom, prijateljskom turističkom destinacijom.

Savjetnica direktora NTOCG Snežana Burzan pozvala je građane Kosova da svoje godišnje odmore provedu na Jadranskom moru ili na crnogorskim planinama, etno selima i nacionalnim parkovima, ukazujući na odličnu saobraćajnu povezanost, prošlogodišnji nivo cijena i mnogo bogatiju i raznovrsniju ovogodišnju turističku ponudu.

Menadžer NTOCG Emil Kukalj predstavio je novitete koji obogaćuju turističku ponudu, ističući brojne investicije u crnogorski turizam, a posebno izgradnju luksuznog rizorta u Kumboru Portonovi, izgradnju odmorišnog kompleksa na Luštici, tivatski Porto Montenegro, podgoricki Hilton i drugo.

Direktorica LTO Ulcinj Zana Sarvan istakla je tradicionalno gostoprimstvo Ulcinjana, ali i takođe višedecenijsku usmjerenost gostiju sa Kosova na Ulcinjsku rivijeru, obećavajući novitete ovog ljeta.

U razgovoru predstavnika crnogorskog turizma sa prištinskim i kosovskim medijima, direktor Turističkog centra Kosova Sskeljzen Rizaj potvrdio je da će i ove godine broj turista sa Kosova biti veliki, kao i to da se Kosovari sve češće osim Ulcinja, opredjeljuju za boravak u Budvi, Baru ali i destinacijama na sjeveru.

Na radnom doručku sa kosovskim medijima promovisan je memorandum o saradnji između NTOCG i NVO Udruženje Crnogoraca Kosova.

Takođe, u okviru promocije u Prištini, na promotivnom štandu NTOCG na glavnom gradskom šetalištu, svi zainteresovani mogli su se upoznati sa turističkim aktuelnostima crnogorske ljetnje sezone, gdje su dobijali raznovrsni promotivni materijal, brošure, flajere, najave event-a širom Crne Gore ovog ljeta.

Posjetioci promo štanda najviše su se interesovali za cijene usluga tokom ljetnje sezone, zatim za novitete u ponudi Crnogorskog primorja i sjevera, putnu infrastrukturu, granične prelaze, kalendar kulturnih i zabavnih manifestacija u Crnoj Gori.