10-12-2019

Prosječan novembarski račun 30,55 eura

Prosječan novembarski račun za električnu energiju za domaćinstva na nivou Crne Gore, ukoliko se izuzmu neočitana mjerna mjesta u objektima koji nijesu stalno nastanjeni, iznosi 30,55 eura.

Prosječan novembarski račun 30,55 eura | Radio Televizija Budva

“Domaćinstva na Žabljaku bilježe najnižu prosječnu potrošnju od 16,8 EUR, dok je najveća prosječna potrošnja prošlog mjeseca očitana u Podgorici gdje su domaćinstva u prosjeku potrošila električne energije u vrijednosti od 38,44 EUR”, navodi se u saopštenju.

Čak 63,1 odsto domaćinstava dobiće račun u vrijednosti do 30 EUR, a od 30 do 50 EUR njih 19 odsto, od 50 do 100 EUR 15 odsto kupaca, dok je potrošnja preko 100 EUR očitana kod 2,9 odsto kupaca.

“Novembarske račune umanjene za iznos popusta za redovne platiše dobiće čak 56,9 odsto domaćinstava u Crnoj Gori, odnosno 202,93 hiljade kupaca”, rekli su iz EPCG.

Domaćinstva su u novembru potrošila 96,15 miliona kilovat sati (kWh) električne energije, što je 12,2 odsto više u odnosu na potrošnju ostvarenu u oktobru, odnosno 1,7 odsto manje u odnosu na potrošnju ostvarenu tokom novembra prošle godine.

EPCG je 1. oktobra pokrenula sedmi ciklus akcije Podijelimo teret, namijenjen svim kupcima iz kategorije domaćinstva koji duguju za utrošenu električnu energiju.

Podijelimo teret 7 trajaće do 31. decembra. Sva domaćinstva kojima ističu sporazumi iz akcije Podijelimo teret 5, kao i sva nova domaćinstva koja žele da se priključe, svoje obaveze mogu izmiriti po izuzetno povoljnim uslovima.

Akciji se mogu priključiti kupci iz kategorije domaćinstva uz neophodan uslov da su izmirili posljednja tri računa ili imaju kumulativnu uplatu koja pokriva taj iznos.

Domaćinstva koja se priključe akciji Podijelimo teret 7 stiču pravo na brojne povoljnosti, kao što su otplata prethodnog duga u fiksnim mjesečnim ratama u iznosu od 20 EUR, izuzeće od prinudnih metoda naplate dok se poštuje sporazum i obustava obračuna zatezne kamate.Mina