02-05-2022

Prosvjetari Budve najavili protest u srijedu ispred upravne zgrade Opštine

Nezadovoljni prosvjetari koji godinama čekaju useljenje u svoje stanove, u nedovršenoj zgradi u Dubovici, najavili su protestno okupljanje koje će biti održano u srijedu, 4. maja ispred upravne zgrade Opštine, sa početkom u 12 sati.

Prosvjetari Budve najavili protest u srijedu ispred upravne zgrade Opštine | Radio Televizija Budva

Foto: privatna arhiva

"Prije skoro pola godine na sastanku u Opštini gradonačelnik, direktor Zadruge, predsjednik Sindikata prosvjete CG, predstavnici Ministarstva prosvjete i Ministarstva finansija i lokalni sindikalci utvrdiše da se 1. maja moraju uručiti ključevi u ruke.. E pa posvjedočismo da su zgrade nezavršene i daleko od ključeva, da su vrata zaključana, a odgovorna lica odsutna... Ma ok, imamo svakako freške fotke i znamo stanje, džaba vam laganje. Hvala komšiji iz susjedne zgrade te nam pusti struju sa drugog sprata. Idemo dalje, vidimo se u srijedu ispred Opštine!", napisao je Krsto Vuković, direktor JU SMŠ Danilo Kiš, na svojoj facebook stanici.

Podsjećamo da su juče , na međunarodni praznik rada, 1. Maj prosvetni radnici u Budvi organizovali uranak na platou ispred nedovršene zgrade kako bi po ko zna koji put skrenuli pažnju javnosti, ali i odgpvornih institucija na dugogodišnji problem koji blokira useljavanje u stanove.

Takođe podsjećamo da su radovi na gradnji tri stambenen zgrade u Dubovici, sa 147 stanova za prosvjetne radnike, počeli 2013. i rok za završetak je bio 18 mjeseci. Do useljenja do danas nije došlo.