11-09-2023

Prve besplatne edukativne radionice za mlade počinju danas

Besplatni karavani znanja za mlade, koje organizuju Koka-Kola HBC Crna Gora i Evropska omladinska kartica (EYCA), počinju danas i prvo će obići univerzitet Crne Gore i univerzitete Donja Gorica i Mediteran, saopšteno je iz Centra za omladinsku edukaciju.



Iz te NVO su kazali da se besplatne edukativne radionice organizuju kao poklon brucošima generacije 2023/2024 u saradnji sa univerzitetima Crna Gora, Donja Gorica i Mediteran, a u okviru programa Koca-Kola podrška mladima.

Navodi se da će u okviru besplatnih edukativnih sadržaja, dodatno osnažiti mlade ljude u građenju karijernog puta.

“Teme o kojima će mladi moći da se informišu, kao i da izgrade nova znanja su poslovne i društvene vještine, preduzetništvo, održivost i cirkularna ekonomija”, kaže se u saopštenju.

Na Univerzitetu Donja Gorica će biće održana prva radionica na temu „Vještine poslovne komunikacije, prodaje i pregovaranja“.

Navodi se da će sa polaznicima višegodišnje znanje i iskustvo podijeliti profesor iz oblasti kreativnih industrija na tom fakultetu Nenad Vujadinovic.

Dodaje se da 18. septembra na Univerzitetu Mediteran, brucoše, ali i zainteresovane mlade očekuje predavanje na temu „Značaj emocionalne inteligencije“, koje će voditi psihološkinja i psihoterapeutkinja pod supervizijom Jelena Marković.

Na Univerzitetu Crne Gore program neformalne edukacije biće organizovan na Ekonomskom fakultetu u Podgorici, 26. septembra.

Navodi se da će biti obrađivana tema „Time management kao ključni faktor preduzetničkog uspjeha“, a sa prisutnima će dugogodišnju ekpertizu u toj oblasti podijeliti Radivoje Drobnjak, programski menadžer u Naučno-tehnološkom parku Crne Gore.

Kako se dodaje, nakon završetka brucoši ta tri univerziteta moći će da podignu svoje posebno dizajnirane EYCA kartice u studentskoj službi njihovih fakulteta, koja će im omogućiti korišćenje preko više od 250 popusta u Crnoj Gori, kao i više od 70 hiljada povoljnosti širom Evrope.

Projekat EYCA u Crnoj Gori implementira nevladina organzacija Centar za omladinsku edukaciju, uz podršku Ministarstva sporta i mladih, a univerziteti Crna Gora, Donja Gorica i Mediteran predstavljaju akademske partnere na projektu.

Navodi se da će Koka-Kola podrška mladima i EYCA karavan znanja u narednom periodu obići i druge crnogorske opštine.

Fokus karavana, kako se dodaje, usko je povezan sa kreiranjem jednakih mogućnosti za sve mlade ljude u Crnoj Gori.

Sve informacije o novim besplatnim edukativnim ciklusima biće dostupne putem veb sajtova: coca-colapodrskamladima.me i omladinskakartica.me.