09-06-2020

Prvi putnici sletjeli na Aerodrom Podgorica

Na Aerodrom Podgorica danas je u toku poslijedpodeva sletio avion iz Budimpešte sa prvim putnicima koji dolaze u Crnu Goru komercijalnim letom, dok se u večernjim satima očekuju i putnici iz Njemačke.


Printscreen: fb/aerodromicrnegore

Avionom Wiizz aira-a, prvim komercijalnim letom nakon zatvaranja avio saobraćaja uslijed epidemije korona virusa, stiglo je 36 putnika, dok se iz Memingena večeras očekuje oko 130 putnika.

"Veoma smo srećni što dočekujemo prve komercijalne avione, dolazak putnika mnogo znači za naše preduzeće, turizam i napredak zemlje uopšte", kazala je PR Aerodroma Crne Gore Marina Miketić Nikolić.

Ona je istakla da su u ACG optimisti da će već od sredine mjeseca biti sve više vazduhoplova odnosnoputnika, sudeći po najavama avio kompanija i činjenice da je Crna Gora corona free destinacija.

Istakla je i zadovoljstvo povodom prvih letova nacionalnog avio prevoznika Montenegro airlines-a zbog prvog leta 12. juna za Ljubljanu, nakon čega se očekuju putnici iz Franfurta, Beča, Pariza, Dizeldorfa, Hanovera..

"Ne možemo u situaciji sa kojom se suočava cijela Evropa imati isti broj letova kao prošle godine u ovo vrijeme. To je rekordna godina sa oko 2,5 miliona putnika. Na osnovu činjenice da smo ovog januara imali skoro 20 odsto više putnika nego 2019. i da je trebalo da otvorimo nekoliko sasvim novih linija, očekivali smo da 2020. bude zlatna godina za poslovanje ACG. Nažalost, situacija je zbog korona virusa drugačija, no ipak smo optimisti i svim putnicima želimo srdačnu dobrodošlicu", istakla je Miketić Nikolić.

Aerodrom Podgorica je od 18. marta, kada je zatvoren za komercijalni saobraćaj, opslužio preko 6.000 putnika, crnogorskih državljana koji su se vraćali u našu zemlju, stranaca koji su odlazili u matičnu državu i služio je za prijem aviona koji su prevozili humanitarnu pomoć.