05-06-2023

Prvo mjesto za ulov težak 1.412 kg, Fabris: Utisci sa takmičenja su odlični

Prvenstvo Crne Gore u sportskom ribolovu za omladince do 21 godine održano je juče u Budvi u organizaciji kluba sportskih ribolovaca „Širun“ iz Budve.


Foto: Printscreen

O utiscima sa prvenstva nešto više kazao je u emisiji Jutrom iz Budve predsjednik kluba „Širun“ Tiho Fabris.

"Utisci su odlični, što se tiče same organizacije, uslovi su bili dobri, a vrijeme je poslužilo. Malo jači su bili konkurenti ali djeca su bila uporna. Ribalo se, dobili su svi dobre i jednake mamce. Učestvovalo je deset ekipa, a 22 takmičara u osam barki je podijeljeno. U svakoj barci su bili tri ribolovca, pokrivena je bila ponta Školja, ponta Mogrena i visina ponte Jaza. Imali su sve uslove, ali riba nije baš dobro radila. Ovo je drugi krug takmičenja, moram da kažem, prvi krug je bio u Đenoviće, a juče je bio u Budvi. Izbrojali su se bodovi i ukupan pobjednik za ovu godinu je Marijan Hajfnik iz Tivta sa 1.412 , drugi je Filip Junković iz Rumije sa 1.334, a Konstantin Žarković iz Bara 1.172 kg. Sve u svemu, zadovoljni smo", istakao je on.

2024. godine slijedi Svjetsko prvenstvo

"2024. godine imaćemo Svjetsko prvenstvo, tako da će njih pet prvih i šesti kao rezerva imati šansu da učestvuju. Imamo instruktore koji vode računa o njima, to su Dragan Knežević, Miroljub Mitrović i Radomir Bečić. Jer za svako novo ribanje izađe i novi materijal, da li neke prelice ili neke druge udice. Tako ih mi dovedemo u Širune, imamo tu dobre kancelarije i terasu i tu im pokazujemo kod bazena samu tehniku. Žao nam je na takmičenje juniora što možemo samo pet učesnika da povedemo, a ja imam deset djece. Tako je Savez odlučio i uslovio sa koliko učesnika idemo. Ali sve ima svoje. Sada je trenutno pauza jer je toplo, ide ljeto. Nastavlja se od septembra, oktobra jer imamo i seniore i juniore", zaključio je Fabris.