07-06-2021

Prvo mjesto za ulov težak 2,680 kg

U organizaciji KSR "Širun" iz Budve juče je u našem akvatorijumu održano Prvenstvo Crne Gore u sportskom ribolovu za juniore, u disciplini štapom iz usidrene barke.

Prvo mjesto za ulov težak 2,680 kg | Radio Televizija Budva

Foto: Vojislav Svitlica

Na ovom takmičenju učestvovalo je 22 takmičara iz osam klubova iz Crne Gore.

"Zadovoljan sam kako je proteklo takmmičenje, vrijeme i organizacija je bilo odlično. Prvo mjesto je osvojio Goran Boričić iz Igala sa ulovom 2,680 kg, drugo mjesto Petar Kapetanov iz kluba Pristan iz Bara sa ukupnim ulovom 1,780 kg, dok je treće mjesto pripalo Samiru Muratoviću iz Igala sa ukupnim ulovom 1,445 kg." saopštio je za naš portal Tihomir Fabris, predsjednik KSR Širun Budva.

Na ovom prvenstvu učestvovala su i četiri takmičara iz Budve: Rajko Bojanović, Elena Vukčević i Milan Zorić, članovi KSR “ Širun” i Bigović Goran član KSR "Delfin".


Foto: Vojisalv Svitlica

Takmičili su se omladinci do 21 godine, a ribalo se u reonu Ponta Školja, Ponta Mogrena u visini Ponte Jaza. Svi učesnici su dobili isti mamac koji se sastojao od lignji, kozica,gambora i mušlji. Pravila takmičenja bila su strogo definisana, a cijeli događaj se odvijao uz poštovanje epidemioloških mjera.

Takmičarski dan počeo je u 8.30h i trajao je do 12.30h , nakon čega je obavljeno mjerenje ulova ispred Lučke kapetanije.

Ulov se sastojao najviše od arbuna,širuna,škanjaca,bukana, a ulovljen je i jedan morski pauk, takozvana tarantela. Prema strogim propozicijama takmičenja nijedan ulovljeni primjerak ribe nije smio biti teži od 300 g.

Reprezentacija ribolovaca Crne Gore ići će na prvenstvo u Sloveniju koje će biti održano u septembru tekuće godine.


J.M.