03-02-2023

Psihološko-edukativne radionice za mlade u Biblioteci utorkom

Psihološko-edukativne radionice namijenjene su adolescentima od 13 do 18 godina i biće realizovane svakog utorka od 7. februara do 25. aprila u terminu od 16 do 18 časova u prostorijama Narodne biblioteke Budve, a radionice će voditi psihološkinja psihoterapeutkinja Ivana Mihović.Kako je saopšteno iz Narodne bibliotek Budva ove radionice imaju cilj da daju mladima priliku da razgovaraju o temama koje su za njih značajne i interesantne.

Glavna svrha radionica je da u prijatnoj atmosferi Biblioteke pruži se prilika svima da iskažu svoje mišljenje. Razgovaraće o osjećanjima, kako ih izraziti i prepoznati; takođe, o generacijskim sukobima i odnosima sa roditeljima; o strahovima i kako se sa njima nositi; o uspješnoj organizaciji i raspoređivanju obaveza; o tome kako poboljšati samopouzdanje i samopoštovanje; o ljubavi; rodnoj ravnopravnosti; kako prepoznati probleme u ishrani; o tome kako koristiti internet i provjeriti izvor informacija (medijska
pismenost); te kako izabrati i odlučiti o svojoj profesiji.

Pored ovih tema, mladi će imati priliku da pitaju i razgovaraju o svemu što ih interesuje i da dobiju provjerene i sigurne odgovore, kao i podršku ukoliko prolaze kroz neki težak period.
Radionice su besplatne.