02-09-2022

Psihosocijalna podrška djeci sa iskustvom nasilja u porodici

Udruženje Roditelji, u okviru projekta Programi podrške majkama i djeci koji su žrtve porodičnog nasilja, uz finansijsku podršku Ministarstva rada i socijalnog staranja, organizuje treći ciklus psihosocijalnih radionica za djecu sa iskustvom nasilja u porodici.


Ilustracija, Foto: Pixabay

Novi ciklus radionica počinje 1. septembra, u 17 sati, a djeca će se tokom naredna dva mjeseca okupljati svakog četvrtka u prostorijama Igračkoteke i Razvojnog centra udruženja Roditelja. Zainteresovani roditelji mogu prijaviti svoju djelu pozivom na broj 020 221 000 ili slanjem podataka na mail adresu udruzenje.roditelji@gmail.com.

Cilj radionica je, prije svega, pomoć i podrška djeci kroz savjetovanje, a onda i rad na savladavanju tehnika koje će im pomoći u smirivanju i prevazilaženju trauma. Osim toga, radiće i na izgradnji samopouzdanja, samopoštovanja, unapređivanje socijalnih vještina… Radionice će voditi stručne radnice, psihološkinja Marica Stijepović i socijalna radnica i porodična savjetnica Katarina Čarapić.

Osim psihosocijalnih radionica, projekat Programi podrške majkama i djeci koje su žrtve porodičnog nasilja, koji realizujemo u partnerstvu sa Ministarstvom rada i socijalnog staranja, podrazumijeva u septembru i početak programa podrške za roditelje Brižne porodice, namijenjen roditeljima od 2 do 9 godine. Cilj ovog programa roditeljstva je unapređenje komunikacije i kvaliteta odnosa sa djetetom.

Besplatna SOS Roditeljska linija za sve roditelje širom Crne Gore dostupna je svakog radnog dana od 9 do 15 h, putem telefona 080 888 888, a obezbijeđeno je i besplatno pravno savjetovanje za jednoroditeljske porodice.