08-02-2018

Pukotine u Mediteranskoj se proširile

Predsjednik opštine Budva Dragan Krapović razgovarao je sa Srđom Aleksićem, dekanom Građevinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore, kako bi se što hitnije utvrdili uzroci oštećenja na Mediteranskoj ulici.

Pukotine u Mediteranskoj se proširile | Radio Televizija Budva

"Aleksić i Krapović razgovrali su o izradi ekspertize, koja bi pokazala stanje oštećenja, kao i uzrok oštećenja ulice u Mediteranskoj ulici", kazao je zamjenik sekretara Sekretarijata za komunalno stambene poslove, Aleksandar Popović.

Tom ekspertizom će se utvrditi, da li je ulica bezbjedna, a u međuvremenu je ona zatvorena za saobraćaj.



"Nakon izlaska na teren ustanovili smo da je došlo do napuknuća saobraćajnice dužina oko 40ak metara, i dubine 17-22cm. Takođe, došlo je do oštećenja trotora u ulici S 16-16 koja se nalazi između izgrađenog objekta investitora „ICL inženjering“doo Podgorica i objekta u izgradnji investitora „Alart Centar CG“ doo Budva”, kazao je Popović.



Popović je za RTB kazao da je Sekretarijat za komunalno stambene poslove donio rješenje o zabrani saobraćaja za sve vrste motornih vozila na dionici Mediteranske ulice od ulice 13.jula do ulice Mila Milunovića i ulice S 16- 16 radi sprečavanja opasnosti za učesnike u saobraćaju i sprečćavanja daljeg oštećenja javnog puta.



Putnički automobili za saobraćaj mogu koristiti ul Slovenska obala od hotela Park do Starog grada, dok će se saobraćaj iz centralne zone odvijati Lovćenskom ulicom.

Za vrijeme obustave saobraćaja u Mediteranskoj, početna stanica javnog gradskog i prigradskog prevoza biće kod Crvene zgrade.