26-07-2022

PVK Budva: Kako bi se izbjegle moguće pravne posljedice povući predlog Odluke kojom je predviđeno oduzimanje imovine kluba

Skupština Plivačkog vaterpolo kluba (PVK) Budva-Budvanska rivijera reagovala je povodom predloga Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o osnivanju sportskog kluba PVK Budva – Budvanska rivijera, koja je stavljena na dnevni red sedme sjednice Odbora povjerenika, a kojom se kako ističu, bez ikakakvog obrazloženja, a protivno Statutu kluba, oduzima imovina. Iz tog razloga traže povlačenje pomenute tačke sa sjutrašnjeg zasijedanja.

PVK Budva: Kako bi se izbjegle moguće pravne posljedice povući predlog Odluke kojom je predviđeno oduzimanje imovine kluba | Radio Televizija Budva

Foto: arhiva

"Želimo upoznati javnost da se radi o predlogu Odluke kojom se odlučuje o daljem razvoju plivačkog i vaterpola sporta u Budvi. Predlogom odluke koja je na dnevnom redu Odbora povjerenika predviđeno je da Opština Budva preuzme imovinu, prava i obaveze kluba, tako da bi usvajanjem predloga odluke klub ostao bez imovine koja je decenijama bila u svojini kluba i po kojoj je bio prepoznatljiv. To se odnosi na sportski objekat na otvorenom plivalištu u gradskoj luci, popularnoj Pizani koja je u vlasništvu kluba od 1987. godine, a koji je izgrađen od sredstava – donacija građana Budve, kao i o imovini koja se nalazi pored zatvorenog bazena na Slovenskoj plaži. Brine činjenica da je prilikom postupka pripreme predloga odluke bez ikakvog obrazloženja izostao poziv Opštine Budva na razgovor sa predstavnicima kluba, kao i građana Budve da se kroz radna tijela odluči dalja sudbina imovine kluba, te kakva je namjera Opštine Budva u pogledu navedene imovine", navodi se u saopštenju Skupštine PVK Budva-Budvanska rivijera.



Iz navedenih razloga, smatraju da treba povući sa dnevnog reda sjednice Odbora povjerenika predlog odluke, kako bi se izbjegle moguće pravne posljedice, a koje, kako navode, mogu nastupiti po klub, njihove članove koji su većinom djeca i građane Budve, a koje su već predločili u spisima predmeta Odboru povjerenika.

"Znajući da su plivanje i vaterpolo u Budvi zastupljeni više od 90 godina, i da su brojne generacije stasavale upravo na ovom plivalištu, nadamo se da će javnost razumjeti ozbiljnost situacije u kojoj se našao naš klub", zaključuju u saopštenju.