12-05-2020

PzP: Postupak Valentine Tadić visoko moralan, od Džakovića očekujemo isto

Bivša članica i odbornica PZP-a Valentina Tadić vratila je mandat SO Budva, a samim tim i svojoj matičnoj stranci - Demokratskom frontu, saopšteno je danas na konferenciji za novinare koju je sazvao PzP.

PzP: Postupak Valentine Tadić visoko moralan, od Džakovića očekujemo isto | Radio Televizija Budva

Iz budvanskog Pokreta za promjene okarakterisali su postupak Valentine Tadić kao visoko moraln čin, pozivajući nezavisnog odbornika Stevana Džakovića da uradi isto.

"Ja bih želio da kažem da je to visoko moralan čin Valentine Tadić i zahvaljujem joj se ovom prilikom. Mi imamo istu situaciju sa neazvisnim odbornikom Stevanom Džakovićem, koji je takođe ponikao u PZP-u i bio član naše stranke kao i predsjednik odobora, koji ja sada vodim. On je sada nezavisni odbornik i ovim putem pošto znam da je Stevan Džaković visoko moralna osoba i jedan od jačih opozicionara zadnjih par godina i jedan od ljudi koji je razotkrio mnoge afere u Budvi, očekujemo isti postupak, tj. vraćanje mandata", kazao je predsjednik Opštinskog odbora PzP-a Nikola Vučićević.

On smatra da bi u ovoj situaciji osjetljivoj za probleme koje trenutno ima opština Budva, bilo veoma značajno kada bi Stevan Džaković htio da vrati mandat svojoj matičnoj stranci.

"Na taj način bi se riješili problemi Opštine i ona bi stabilno nastavila da funkcioniše. Turistička sezona je na pragu i mislim da bi bilo dobro da Opština bude stabilna i da se do izbora odgovorno vodi", kazao je.

PzP bi, kako je kazao, u ovom trenutku trebalo da ima dva mandata u opštinskoj službi, ali za sada imaju jedan jer je Stevan Džaković napustio stranku.

"Sa njim nije bilo ličnih sukoba i problema i smatramo da bi trebao postupiti isto kao i Valentina Tadić", zaključio je Vučićević.

Odbornicu Valentinu Tadić koja je podnijela ostavku skupštinskoj službi, kako su kazali u PzP-u zamijeniće odbornica Nataša Mitrovioć, koja je do sada bila sekretarka ovog Opštinskog odbora.