20-12-2018

Račun za struju se mora platiti u roku od osam dana od dana prijema računa

Nakon što su nam dostavljene informacije da su građani Budve bez upozorenja ostali bez struje zbog neizmirenih obaveza, ekipa TV Budva je pokušala da dobije odgovor da li su potršači na vrijeme bili upozoreni od strane Elekroprivrede Crne Gore (EPCG), i koliki je to dug koji se toleriše?

Račun za struju se mora platiti u roku od osam dana  od dana prijema računa | Radio Televizija Budva

Građani kažu da su prethodnih nekoliko dana bili u problemu. Prema njihovim riječima struja im je bila isključena bez upozorenja, a samim tim nisu ispoštovanja njihova prava kao potrošača.

"Za naš standard struja je skupa. Nije mi bila isključivana struja jer redovno plaćam", kazao je jedan od građana dok je drugi dodao da je struja skupa u zavisnosti koliko ko zarađuje, i da mu je bila isključivana struja jer nije bio redovan platiša.

Na poleđini računa prava i obaveze građana kao potrošača malo ko da čita. Svi čitaju iznos računa.

"Mislim da ne kažu sve tačno, i da postoje korisne informacije koje nisu napisane", istakao je jedan od mješatana.

Is Sektora za korporativnu komunikaciju, ispred EPCG, Eleonora Albijanić smatra da na poleđeni računa stoji dovoljan broj informacija o pravima i obavezama korisnika, a tu je i neki drugi vid obavještavanja.

"EPCG potrošače isključuje sa mreže shodno pravilima o snabdijevanju, u slučaju kada potrošač ne plati dug po osnovu utrošene električne energoje. Na poleđini svakog računa jasno je navedeno da se račun mora platiti u roku od osam dana od dana prijema računa, ako potrošač to ne uradi EPCG šalje opomenu i ako potrošač u roku od osam dana od prijema opomene ne izmiri dug, EPCG potrošača može isključiti sa mreže", istakla je Albijanić.

Ukoliko potrošač nije dobio račun u svoje poštansko sanduče, to ga ne oslobađa da potrošenu električnu energiju plati.

"Imajući u vidu ovaj problem EPCG, da bi izašla u susret potrošačima obezbjedila je alternativne načine kako bi potrošač došao do svog računa ukoliko ga nije primio", zaključila je Albijanić.

Uvođenjem servisa elektronski račun potrošač može provjeriti svoj račun putem mejla. Mogućnost informisanja postoji i putem SMS poruke ili sajta EPCG, a plaćanje računa bez provzije je omogućeno na bankomatima i šalterima NLB i Hipotekarne banke.