30-03-2023

Rade na unapređenju vazdušne povezanosti Crne Gore

Ministarstvo kapitalnih investicija je, u susret turističkoj sezoni, iniciralo aktivnosti kako bi se unaprijedila vazdušna povezanost Crne Gore, saopštio je državni sekretar u tom Vladinom resoru, Admir Šahmanović.

Rade na unapređenju vazdušne povezanosti Crne Gore | Radio Televizija Budva

Foto: arhiva

„Tim tragom, ići ćemo na povećanje frekvencije letova Turkish Airlines-a prema Podgorici i Tivtu, a radimo i na uvođenju Pegasusa na naše tržište. To je low cost firma koja će otvoriti mnoge razvojne šanse i povezati nas sa mnogim destinacijama”, kazao je Šahmanović na sjednici Vlade.

On je rekao da, uvažavajući interes nacionalnog avio-prevoznika, moramo imati neki balans između razvoja tuističke i privrede generalno.

“Uvažavajući njihove kapacitete, potencijale i ambicije, moramo imati sluha i za ovu drugu stranu, tako da mislim da možemo od ovih jakih kompanija samo da učimo. Naš nacionalni avio-prevoznik je pokazao spremnost za saradnju”, naveo je Šahmanović.

On je podsjetio da je Turkish Airlines u prošloj godini dovezao 160 hiljada putnika u Crnu Goru. Od toga je 40 hiljada bilo Turaka, a 100 hiljada stranaca.

“Sama ta činjenica govori o potencijalu te saradnje”, zaključio je Šahmanović.