25-08-2023

Rađenović: Turisti sve više vole prirodu i zdravu hranu, očekivanja za septembar dobra

Turisti sve više izbjegavaju gradske gužve i okreću se ruralnim područjima, što predstavlja trend koji je obilježio ovu turističku sezonu, smatra turzimolog Miško Rađenović.

Rađenović: Turisti sve više vole prirodu i zdravu hranu, očekivanja za septembar dobra | Radio Televizija Budva

Foto: Stefan Grloman

Komentarišući tekuću turističku sezonu turizmolog Miško Rađenović osvrnuo se na saopštenje Gorana Đurovića, ministra ekonomskog razvoja i turizma.

"Što se tiče brojki kao što smo i vidjeli prije neki dan saopštenje ministra turizma da smo mi za prvih šest mjeseci već premašili prvih šest mjeseci i prošle godine i 2019. godine koja se računa kao najbolja u turizmu Crne Gore", kazao je Rađenović u izjavi za Polis.


Rađenović / Foto: printscreen

Rađenović je istakao koji su trendovi obilježili ovogodišnju sezonu, te kazao kakve su najave za postsezonu.

"Turisti sve manje vole gradske gužve, a sve više vole seoska i ruralna područja, zdravu hranu, boravak u prirodi i tako dalje. Očekivanja su dobra, najave su još uvijek dobre za cijeli septembar, pogotovo što se tiče hotelskog sektora, a što se tiče i privatnog sektora isto tako. Sad zavisi u kojim zonama, u nekim manje u nekim više", zaključio je.

Podsjećamo da je ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović istakao da su prihodi od turizma u prvih pola godine bili 453 miliona eura, što je čak 90 odsto više nego prošle i 78 odsto više neko rekordne 2019. godine, te da Crna Gora ide ka rekordu u turizmu, 1,3 milijardi eura za ovu godinu.

J.M.