04-02-2019

Radionice “Dječija prava i obaveze” i “Igrom do govora”

U Narodnoj biblioteci Budve svake srijede počev od 6. februara održavaće se dvije radionice: od 15 do 17h radionica pod nazivom “Dječija prava i obaveze” za djecu nižih razreda osnovne škole, a od 17 do 19h radionica “Igrom do govora” za uzrast od 4. do 6. godine.

Radionice “Dječija prava i obaveze” i “Igrom do govora” | Radio Televizija Budva

Kreativne radionice “Dječija prava i obaveze” koje će voditi profesorica razredne nastave Sanja Pantović zasnivaće se na temama kao što su: prihvatanje različitosti, odnosi roditelja i djece i rješavanje problema, vršnjačko nasilje, prepoznavanje i reagovanje u slučajevima nasilja kao i pomoć vršnjacima, zatim prava i obaveze djeteta, njihovo usklađivanje kao i podsticanje na društveno koristan rad i aktiviam. Za sve zainteresovane učenike do 6. razreda osnovne škole radionice će se odvijati srijedom od 15 do 17 časova.

Rad radionice “Igrom do govora” srijedom u terminu od 17 do 19h, koje će voditi diplomirani defektolog-logoped Bruna Mudrić Petrović, pokrivaće razvojne potrebe i interesovanja djece srednjeg i predškolskog uzrasta. Usmjerene će biti na podsticanje govorno-jezičkog, intelektualnog, socio-emocionalnog i fizičkog razvoja djece, jer kroz razne aktivnosti dijete razvija svoje samopouzdanje, sposobnost komunikacije i kreativnost.

Govorno-jezički razvoj će se bazirati kako na receptivnom govoru (razvoj značenja riječi), tako i na ekspresivnom govoru (razvoj riječi-produkcija).

Socio-emocionalni aspekt će se bazirati na zajedničkoj pažnji, igri, interesovanju za druge, a akcentovan će biti i razvoj globalne psihomotorike.

Takođe, radiće se testiranje djece klasičnim logopedskim testovima na otkrivanju nepravilnosti izgovorenih glasova.
Po potrebi, moguće je organizovati i radionice za roditelje u ispunjenju zajedničkog cilja a to je dijete.

Radionice su besplatne.