20-11-2019

Radionice „Pišemo o nasilju“

Radionice pod nazivom "Pišemo o nasilju" onako kako ga djeca vide za uzrast od osam do 12 godina počeće danas u Petrovcu u Spomen domu Crvena komuna, a vodiće ih učiteljica Ivana Kurtović. Svaka naredna radionica biće realizovana četvrtkom u terminu od 14.15h do 15.15 časova u Crvenoj komuni.

Radionice „Pišemo o nasilju“ | Radio Televizija Budva

Današnja, prva radionica biće održana u terminu od 14.15 do 15.15
časova, i predstavlja doprinos obilježavanju Dana oslobođenja Petrovca i Međunarodnog dana djeteta.

Svaka naredna radionica biće realizovana četvrtkom u terminu od 14.15h do 15.15 časova u Crvenoj komuni. Radionice organizuje Narodna biblioteka Budve i besplatne su za polaznike.

"Radionica “Pišemo o nasilju” baviće se nasiljem iz ugla djeteta. Cilj je da kroz prezentacije, igrice, animacije, djeca prepoznaju nasilne oblike ponašanja i definišu ponašanja prisutna u njihovom okruženju, te da pronađu svoje načine da te probleme riješe. S obzirom na to da djeca uvijek od odraslih dobijaju instrukcije kako da rješavaju svoje probleme, da odrasli pretpostavljaju kako se djeca u nekim situacijama osjećaju i na osnovu toga grade odbrambeni mehanizam kod djece, cilj je dozvoliti djeci da sami izgrade mehanizme za odbranu od nasilja. Na kraju mjeseca u planu je priprema brošure koja bi sadržala situacije koje djeca prepoznaju kao loše i njihove načine da te situacije prevaziđu. Brošura bi bila predstavljena vršnjacima iz budvanskih škola" saopšteno je iz Narodne biblioteke Budve.