17-03-2023

Radnici protiv privatizacije HG Budvanska rivijera

Nakon učestalih izjava premijera Vlade Crne Gore Dritana Abazovića, i resornog ministra Gorana Đurovića, o namjeri da se privatizuje HG Budvanska rivijera radnici ovog preduzeća uputili su poruku Vladi da Budvanska rivijera nije gubitaš, da posluje pozitivno i da namjere o privatizaciji neće proći.

Radnici protiv privatizacije HG Budvanska rivijera | Radio Televizija Budva

Foto: HG Budvanska rivijera

Poslije niza izjava, u periodu od januara do marta 2023. godine, o privatizaciji društva, radnici Budvanske rivijere obratili su se usmenim i pismenim putem novoizabranom predsjedniku Sindikalne organizacije Dajković Miloradu sa zahtjevom da se u ime radnika obrati saopštenjem u kojem bi se iznio stav radnika da su, apsolutno protiv privatizacije HG Budvanska rivijera.

Pošto se, kako navode, predsjednik Sindikalne organizacije Budvanske rivijere oglušio o zahtjeve radnika, bili su primorani da se samoorganizuju i objave saopštenje vezano za privatizaciju hotelske grupe.

"Podsjećamo javnost Cme Gore da je naše Društvo, iako u većinskom državnom vlasništvu pokazalo i dokazalo da može rentabilno da posluje, i ostvarje profit. Dakle, hotelska grupa nije gubitaš, već pozitivno posluje i glavna je pokretačka snaga crnogorskog turizma.

Pošto premijer Abazović i ministar Đurović za svoga mandata nisu našli za shodno da posjete hotelsku grupu i upoznaju se sa poslovanjem našeg društva, ovim putem ih pozivamo da nas posjete, i uvjere se u sve ovo što smo naveli.

Na kraju, podsjećamo da su stavovi Vlade Crne Gore po pitanju državnih preduzeća potpuno kontradiktorni. Naime, Vlada Crne Gore iz privatnih ruku u državno vlasništvo vraća bivše državne firme koje su bile gubitaši, a žele da prodaju i privatizuju hotelsku grupu Budvanska rivijera, koja nije gubitaš, već pozitivno posluje", poručili su u saopštenju.

Radnici su ovom prilikom upozorili Vladu Crme Gore da im, kako su naveli, ovakve namjere neće proći ponovivši da su izričito protiv najavljene privatizacije hotelske grupe Budvanska rivijera.