29-12-2023

Radno i ažurno u Sekretarijatu za komunalno stambene poslove

Sekretarijat za Komunalno stambene poslove opštine Budva sprovodi niz projekata duž cijele rivjere, a tome je više kazao Sekretar Srđan Gregović.

Radno i ažurno u Sekretarijatu za komunalno stambene poslove | Radio Televizija Budva

Za vikend je počela sanacija pločnika u zoni Starog grada, koji je bio poprilično oštećen, a čekalo se zbog nabavke materijala.

"To je tekuće održavanje gradske infrastrukture, na saobraćajnici koja vodi ka Pizani, tu imamo jako veliko opterećnje što se tiče nosivosti, jer saobraćajnica nije namijenjena za te težine, tako da se s vremena na vrijeme dese oštećenja, koja mi saniramo u redovnom roku. Negdje prije godinu dana smo imali temeljitu sanaciju, zatim samih pločnika oko Starog grada i stepeništa koja vode ka obali, tako da smo sada imali odrešen problem sa nabavkom kamenih ploča koje smo željeli da stavimo da budu saglašeni sa samim ambijentom, privodimo kraju te radove, a poslije novogodišnjih praznika imaćemo još neke radove u samoj zoni oko zelene površine koje u saradnji sa Privrrednim društvom Komunalno DOO urađena prije tri do četiri mjeseca, gdje ćemo popločati staze u samom parku", istakao je Gregović.

Sanacija gradskih bedema u toku

"Nakon uočavanja situacije i problema koji se tiču bedema urađen je elaborat koji je bio osnova za izradu projketa, a koji je ukazao na šest krtičnih pozicija. U prvoj fazi smo se usmjerili na sanaciju tri pozicije, prva gdje su radovi već započeti najvećim dijelom je završena, iza glavnih gradskih vrata ima jedna velika napuklina čijom sanacijom ćemo spriječiti dalju devastaciju, takoše sljedeža tačka je na bastionu mora gdje imamo određena nakupljanja vode, koja utiču na stanje bedema i na trećoj poziciji kad se steknu bolji vremenski uslovi radićemo na postavljanju kamenog plašta na poziciji ispod same Citadele", kazao je on.

Modernizacija i sanacija saobraćajnica i trotoara

"Te aktivnosti se obavljaju u kontuinuitetu, što više odradimo više ćemo da olakšamo i poboljšamo svakodnevnicu našim sugrađanima, a to je poboljšanje uslova trotoarskih površina i saobraćajnica i povoljšanje uslova za parkiranje", napominje Gregović za Jutrom iz Budve.

Opšrinije o planovima u vodeu:



D.P.