29-04-2020

Radojević: Situacija bolja, sprema se otpust više pacijenata

Pomoćnik direktora Kliničkog centra Crne Gore (KCCG), Nemanja Radojević, saopštio je da se za sjutra planira otpuštanje više pacijenata sa kliničkog liječenja, i da će najvjerovatnije broj hospitalizovanih biti pet. Trenutno je dest pacijenata hospitalizovano u cijeloj Crnoj Gori. Dva pacijenta su, kako je saopštio Radojević, priključena na respirator i njihovo zdravstveno stanje je ozbiljno.


Skrinšat

Radojević je ponovio da selo Biokovac kod Bijelog Polja više nije u karantinu i kazao da, s obzirom na to da su Tuzi stekle status kao sve opštine u Crnoj Gori, trudnice iz te opštine se ne moraju porađati u bolnici Kodra. Ta bolnica, kako je naveo, ostaje za isključivo trudnice koje su pozitivne na korona virus.

Saopšteno je i da se danas testiraju zdravstveni radnici u Opštoj bolnici u Beranama koji su bili u kontaktu sa pacijentom iz Plava.

Radojević je dodao da Dom zdravlja u Staroj varoši od danas pruža usluge iz domena preventivnih pregleda i vakcinacije djece za podrušje opštine Podgorica. Kako je kazao, potrebno je unaprijed zakazati vakcinisanje i preglede.

Izvor: Portal RTCG