09-03-2021

Radoman: Imunizacija se nastavlja, uskoro vakcinacija starijih od 80 godina

Nastavlja se imunizacija stanoviništa u Crnoj Gori. Juče su prvu dozu vakcine primili zdravstveni radnici iz privatnih ustanova na teritorji opštine Budva, a u narednih nekoliko dana počeće imunizacija stanovništva starijeg od 80 godina, poručili su iz Doma zdravlja Budva.

Radoman: Imunizacija se nastavlja, uskoro vakcinacija starijih od 80 godina | Radio Televizija Budva

Foto: Arhiva, portal RTV Budva
D.B.

Zdravstveno osoblje zapošljeno u privtanim zdravstvenim ustanovama u Budvi, njih 30 shodno zakonskom protokolu imunizacije, juče su primili prvu dozu vakcine koronavirusa.

"Mi nastavljamo vakcinaciju po određenom protokolu, osoblja, medicinskog kadra iz privatnih zdravstvenih ustanova u Budvi, oni su vakcinisani juče od 11 sati, na dobrovoljnoj osnovi", kazao je pomoćnik direktora DZ Budva, Baja Radoman.

Izabrani ljekari DZ Budva kontaktiraće u narednih nekoliko dana građane starije od 80 godina koji žele da prime vakcinu. Njih je prema utvrđenim podacima oko 600.

"Vakcinacija građanstva počinje ovih dana, izabrani ljekari kontaktiraju prvu grupu, svaki od njibh ima preko 80 godina, kontaktiraće ih mediicnksi tehničar, prikupiće podatke i nakon toga obavijestićemo ih o tačnom danu i času dolaska. Vidimo da ima zainteresovanih, tako da u sljedećih par dana očekuje se vakcinacija prve grupe", istakao je.

Sljedeća kategorija koja će dobiti poziv na vakcinaciju nakon starijih od 80 godina biće određena na osnovu uputstava iz IJZ.

"Neće biti čekanja, prioritetne grupe će se brzo odrediti. U tehničkom smislu smo spremni, imamo opremu i očekujemo da će to ići po planu", istakao je Radoman.

Vakcinacija protiv koronavirusa u CG je počela 20. februara, do sada je vakcinisano oko 500 zdravstvenih radnika i štićenika domova starih.

D.P.