06-02-2023

Radoman: Kompletna rekonstrukcija prvog sprata DZ Budva, projekat vrijedan čak milion eura

U saradnji javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Budva i Ministarstva zdravlja u narednih mjesec dana otpočeće se sa realizacijom projekta kompletne rekonstrukcije prvog sprata budvanskog Doma zdravlja vrijedan milion eura.


Foto: Arhiva, Portal RTV Budva

Takođe, uprava ove ustanove u narednom periodu planira renoviranje laboratorije, a u danima za nama fokus je bio na obnovi voznog parka te je u DZ Budva stiglo novo sanitetsko vozilo vrijedno perko 41 hiljadu eura.

Nakon brojnih investicionih aktivnosti u budvanskom Domu zdravlja ulaganje u ovu javnu ustanovu zdravstvene zaštite se nastavlja. Naime, u proteklom periodu akcenat je bio na obnovi voznog parka što će u mnogome olakšati pružanje usluga. Pored tri postojeća sanitetska vozila nedavno je stiglo još jedno vrijedno 41.400 eura.

"Stiglo je novo sanitetsko vozilo koje je finansirano od strane Ministarstva zdravlja nakon sprovedenog zakonskog postupka tenderske procedure, a radi se o novom sanitetskom vozilu sa kompletnom pratećom opremom marke Citroen 1500 kubika. Već smo ga registrovali i čekamo da stignu tablice, a svakako želim da što manje bude u upotrebi", istakao je u Polisu direktor JZU Dom zdravlja Budva Blažo Radoman.


Foto: Printscreen

Radoman najavljuje veliki projekat od kolektivnog značaja, a to je kompletna rekonstrukcija prvog sprata Doma zdravlja vrijedna čak milion eura. U planu je da radovi počnu najkasnije do prvog marta tekuće godine.

"U saradnji sa Ministarstvom zdravlja vrlo brzo ulazimo u kompletnu rekonstrukciju prvog sprata DZ Budva, a vrijednost je milion eura. Dinamičnim radom do početka turističke sezone planiran je i kompletan završetak radova", kazao je Radoman.

Ni ovdje nije kraj radovima obzirom na to da će uprava ove ustanove u narednom periodu biti fokusirana i na rekonstrukciju laboratorije.

"Planirana je i tokom ove godine i rekonstrukcija laboratorije sa pratećom opremm, a finansirala bi se iz Evropskih fondova", istakao je on.

Radoman naglašava korektnu saradnju sa Opštinom Budva koja je takođe izdvojila značajna sredstva za ulaganje u zdravstvenu zaštitu sugrađana, a ista će se koristiti u skaldu sa potrebama i planovima.

D.Č.